Voorbereiden voor je zoektocht naar een baan!

13-12-2016 - - Blog

December, de maand om eens even stil te staan bij je baan…Vind je het lastig om te bepalen waar je wilt werken? Heb je wel eens het idee dat je vaardigheden en interesses minder goed aansluiten bij je huidige baan? Wat wil je bereiken met je zoektocht naar een nieuwe baan? Wat houdt je bezig? Allerlei vragen die ook op jou van toepassing kunnen zijn…meer weten? Lees onze blog ‘Voorbereiden voor je zoektocht naar een baan!

1. Bepaal waar je wilt werken

Voor sommige mensen die een baan zoeken is elke baan prima, alhoewel, voor de meesten onder ons zijn er een behoorlijk aantal zaken die meetellen en meewegen voordat je beslist waar je wilt werken. Door de tijd te nemen om na te denken over jezelf en wat je zou willen qua carrière begin je je banenzoektocht op de juiste manier.

2. Denk na over je vaardigheden en interesses

Wanneer je nadenkt over je vaardigheden, denk dan aan waarin je goed bent in een professionele setting. Sterker nog, denk goed na over de bedrijfstak waar je vaardigheden het meest van toepassing zijn. Het is ook de moeite waard om na te denken over wat je het liefst doet. Als je serieus geïnteresseerd bent in je carrière is de kans groot dat je hierin een enorme voldoening vindt. Als je bijvoorbeeld goed bent in het omgaan met mensen, zou een baan in de klantenservice-branche of in de dienstverlening je goed kunnen passen. Als techniek je aanspreekt, misschien ligt een functie binnen een mechanische of technische omgeving je beter.

3. Denk goed na over je verwachtingen

Sommigen vinden het geweldig om te werken binnen een baan met een sterke missie of doelstelling, zoals bijvoorbeeld het helpen van anderen. Anderen zijn meer geïnteresseerd in een hoog startsalaris. Welk doel trekt je het meest aan? Ook is het belangrijk goed na te denken over het soort organisatie waar je zou willen werken. Wil je voor een grotere of een kleinere organisatie werken? Zoek je een organisatie die zich met stedelijke of plattelandszaken bezig houdt? Het vinden van antwoorden op deze vragen kan je helpen om een beter idee te krijgen van de functie of het bedrijf waar je graag voor in aanmerking wilt komen.

4. Zijn er andere factoren van belang?

Hoe belangrijk is je omgeving en/of familie als het gaat om het nemen van een carrière-beslissing voor je? Wil je graag dichtbij je familie wonen, als je een partner hebt, hoe kijkt hij/ zij aan tegen je zoektocht naar een baan? Het kan een goed idee zijn om ze te betrekken bij het maken van beslissingen hierin.

 


Geplaatst op: 13-12-2016