De nieuwe uitdaging van Vera

21-11-2017 - - Medewerkers vertellen

Ze wilde wel wat over haar werk vertellen. Onder het genot van een verse muntthee in een restaurantje heeft ze me honderduit verteld over haar vak. Over het werken als  dialyseverpleegkundige, de manieren van dialyseren, het opbouwen van een machine en met name de fantastische combinatie van zorg en techniek wat de functie voor haar zo leuk en afwisselend maakt. En ook over het plezier waarmee ze al 16 jaar haar werk doet bij dezelfde werkgever. Heerlijk is dat, dat iemand met zoveel passie kan praten over haar werk, daar krijg ik energie van! Ze was heel tevreden over haar werk en haar werkgever en ze is zeer toegewijd en loyaal. En toch, de kinderen zijn groter en ze zou toch ook wel wat meer uren willen werken. Al best een hele tijd heeft ze die wens. En dit kon helaas niet bij haar huidige werkgever, jammer zeg.

Doorzetten!

Een nieuwe tak oprichten is best een klus. Je hebt creativiteit en ambitie nodig èn je moet een onvermoeibaar doorzettingsvermogen hebben. En dat laatste is best wel een pittige als nog niet iedereen weet dat je bestaat en weet wat je doet. Nog niets draait uit zichzelf en je moet de motor echt zelf opstarten. En toen werd ik gebeld, en wel door een dialysekliniek op een halfuurtje reisafstand van de woonplaats van Vera. Ik had al een paar weken geprobeerd contact te krijgen met mijn contactpersoon maar keer op keer belde ik ongelegen, zat ze in een vergadering of was ze niet aanwezig. Maar gelukkig levert dat volhouden dus iets op want ze belde terug! En ze zei dat ze hard op zoek was naar een ervaren dialyseverpleegkundige met passie voor het vak. Of ik een kandidaat had.

De begeleiding naar een nieuwe uitdaging

Ik belde Vera. Gaf haar aan dat ik een opdracht voor haar had. En ze moest even slikken. Kwam toch wel heel snel. Ze had dan wel besloten om extra uren te willen werken in een andere organisatie, maar ja… als het dan ook echt kan gaan gebeuren dan blijkt het toch wel een hele stap. Ze kwam naar kantoor en we hebben de functie en de organisatie uitvoerig besproken. We hebben het gehad over hoe je een sollicitatiegesprek voert en hoe ze zich het beste kan presenteren. Ook hebben we het gehad over het contract wat ze van Kenonz krijgt, wat dat financieel voor haar oplevert en wat ze van ons kan verwachten als ze aan de slag gaat. En zo lieten we haar gaan, met al haar passie voor het vak, vol enthousiasme en met een gezonde spanning, op naar haar eerste sollicitatiegesprek in 16 jaar.

Uiteindelijk was het vrijdagavond 17.45 uur en ik zat met mijn man en kinderen in de auto onderweg naar een weekendje Center Parcs. Ik werd gebeld! Met mijn zwijgende gezin op de achtergrond nam ik de telefoon aan. Het was mijn opdrachtgever, die waar Vera die middag op gesprek was geweest. Eindelijk! En ze was (natuurlijk, ik wist het) bijzonder enthousiast over Vera. En had nu, na een aantal vergaderingen, eindelijk de tijd om te bellen. Ze wilde Vera heel graag aannemen via Kenonz. Of ze volgende week al kon starten! YES! En zodra het telefoongesprek was beëindigd, klonk er gejuich van de achterbank.

En zo komt het dat Vera, na 16 jaar bij 1 werkgever, ineens een hele spannende tijd tegemoet gaat. Spannend omdat alles nieuw is; nieuwe collega’s, nieuwe werkwijzen en nieuwe patiënten. En op contract via Kenonz, dat maakt eigenlijk dat helemaal niet zo spannend is maar juist heel veilig. En wij zijn heel blij dat we zo’n topmens aan zo’n leuke opdrachtgever hebben kunnen matchen. En dat maakt dat ik al jaren met heel veel plezier mijn werk doe. Om mensen als Vera.


Geplaatst op: 21-11-2017