De nieuwe uitdaging van Wendy!

22-05-2019 - - Medewerkers vertellen, Onderwijs

“Het was september vorig jaar toen er gevraagd werd om een dag in te vallen op mijn voormalige stageschool. Eenmalig invallen werd af en toe invallen, en het werken was goed te combineren met het afronden van mijn studie leraar basisonderwijs.

Ik wilde na mijn studie niet blijven invallen en daarom was ik rustig om mij heen aan het kijken. Zo had ik al verschillende vacatures op internet gezien, maar geen van deze vacatures trokken mij echt aan. Na inschrijving op LinkedIn werd ik benaderd door recruiters van verschillende bedrijven over detachering in het onderwijs. Dus niet een paar dagen of een week invallen, maar voor langere tijd ergens voor de klas staan. Dit voelde direct positief. Op deze manier werken geeft mij in korte tijd meer werkervaring en als startende leerkracht is dat voor mij ideaal. Daarnaast geeft gedetacheerd werken ook de mogelijkheid om te kijken wat bij mij als persoon past, zonder een jaar op een school “vast” te zitten.

 

De keuze voor Kenonz

Na de gesprekken moest ik een keuze maken tussen twee detacheringsbureaus. Beide hadden genoeg te bieden en bij beide recruiters had ik een positief gevoel. Wat uiteindelijk de doorslag gaf om te kiezen voor Kenonz was, naast het prettige contact met Rutger, de energieke familiaire uitstraling van Kenonz. Ondertussen ben ik aan het werk en de indruk die ik van het bedrijf had klopt helemaal. Zo ben ik bij de start van mijn eerste opdracht verrast met een lekkere mand vol Friese lekkernijen. Daarnaast zijn de lijntjes met Kenonz kort en is Rutger betrokken bij mij en mijn opdracht.

Het is nu al ruim twee maanden geleden dat ik ben gestart als beginnend leerkracht op een basisschool. Ik kan wel zeggen dat het een maand vol verrassingen en confrontaties was. Confrontaties met mezelf en met de leerlingen uit groep 7/8. Een “pittig klasje” zoals in de boeken van Mees Kees, is wat zacht uitgedrukt. Echter, iedere week ontwikkelt mijn professionele houding zich verder en leer ik nieuwe dingen. Kortom, het zit dus wel goed met het opdoen van werkervaring in een korte tijd. Dat bewijst deze ervaring in dit “pittige klasje” maar weer!”

Wat wij zelf nog leuk vinden om te vermelden is dat Wendy tegenwoordig, naast haar huidige opdracht, een dag extra bij een andere stichting via Kenonz voor de klas staat. Wendy, leuk dat je zo gepassioneerd bent als leerkracht en als persoon. Wij zijn blij met jou als collega, ga zo door!


Geplaatst op: 22-05-2019