Detacheren, waarom niet?

31-01-2017 - - Blog, Over Kenonz

Je hebt leuk werk, aardige collega’s, een prima salaris en een vast contract. Eigenlijk heb je niets te klagen. En toch…… Als recruiter spreek ik regelmatig kandidaten die toe zijn aan een nieuwe impuls in hun carrière. Die na een paar jaar in dienst bij dezelfde werkgever in een sleur terecht zijn gekomen; elke ochtend dezelfde rituelen, dezelfde rit naar het werk, dezelfde collega’s, dezelfde vervelende teamleider, dezelfde dossiers, hetzelfde loopje in de pauze en dezelfde koffie.

Tijdens die gesprekken stuit ik regelmatig op de nodige vooroordelen. Want het werken op basis van detachering wordt vaak verward met het werken als uitzendkracht: je wordt ingehuurd om de rotklussen op te knappen, je hoort er niet echt bij en als het werk op is of het iets minder gaat met het bedrijf, ben je de eerste die er uitvliegt. De meeste van deze argumenten kan ik goed weerleggen.

Detacheren is wel degelijk iets anders dan uitzenden.

Natuurlijk zijn er nadelen te vinden, net als in elke andere baan. Zo heb je te maken met meerdere partijen waarmee je je vakantieplannen of tandartsbezoeken moet afstemmen en ben je zelf verantwoordelijk voor het aanleveren en verantwoorden van je gewerkte uren. En ja, het kan zijn dat je als een van de eersten wordt wegbezuinigd als dat nodig is. Maar daarmee verlies je alleen je werk. En niet je baan!

Hiermee wordt gelijk de onterechte aanname van onzekerheid en gebrek aan continuïteit ontkracht. Als gedetacheerd professional heb je namelijk een vast of tijdelijk contract bij het bureau, dat verantwoordelijk is voor het werven van mooie opdrachten. En zijn die er toevallig even niet? Geen paniek, je baan en inkomen blijven gegarandeerd. En dat inkomen ligt vaak op hetzelfde peil of zelfs hoger dan dat van een vaste medewerker. Ook in het opnemen van aanvullende of afwijkende arbeidsvoorwaarden is een bureau in veel gevallen flexibeler.

En zo zijn er veel meer voordelen.

Als interimmer word je ingezet vanwege je specifieke kennis of ervaring. Je kunt je focussen op de inhoud en je hoeft je niet teveel te bemoeien met interne beslommeringen. Daarnaast wordt er, meer dan bij een reguliere werkgever, flink geïnvesteerd in ontwikkeling en opleiding. Je wordt tenslotte aangetrokken om iets extra’s te brengen en dus moet je altijd je meerwaarde kunnen tonen en op peil houden. Ook duren opdrachten vaak niet langer dan een jaar. Hiermee kun je je dus wel vastbijten in je werk, maar heb je na verloop van tijd ook weer zicht op een nieuwe uitdaging. Op deze manier kun je je in relatief korte tijd sterk ontwikkelen en je ambities nog sneller waarmaken.

En mocht je na verloop van tijd toch weer rechtstreeks in dienst willen treden bij een werkgever? Onderzoek heeft aangetoond dat professionals met een detacherings-achtergrond een belangrijke meerwaarde hebben. Ze zijn flexibeler, pro-actiever en beter in staat mee te veren met veranderingen. En dat is ook niet zo gek, met die opgedane schat aan kennis, ervaring en inzichten.

Heb je dus het gevoel vastgeroest te zitten? Stel jezelf dan eens de vraag: “Detacheren, waarom niet?” en ga met ons in gesprek.


Geplaatst op: 31-01-2017