Een goede balans is het halve werk

06-02-2018 - - Over Kenonz

13 jaar geleden hoorde ik er voor het eerst van. 23 jaar jong, gevoelsmatig de wereld in mijn broekzak en een mensenkennis waar je duizelig van wordt. Toen hoorde ik het voor het eerst. En ik had eigenlijk geen flauw idee wat er mee bedoeld werd. Balans. “Je werk- en privéleven moeten in balans zijn, anders werkt het niet”. Met mijn eenpersoons huishouden en twee bejaarde katten kon ik niet veel met die uitspraak. En ook al zei het mij niet veel, ik drukte het de mensen die ik bemiddelde naar een baan wel op het hart. Uiteraard! Maar wat ik daar nu precies mee bedoelde… Mijn collega’s zeiden het ook dus er zat vast een kern van waarheid in.

Toen was het 2008 en kreeg ik mijn eerste kind. En na mijn zwangerschapsverlof ging ik 3 dagen werken. En op de een of andere manier wèrkte het niet. Ik miste voor mijn gevoel teveel op mijn werk om alles onder controle te houden op dezelfde manier als ik het voorheen deed. En thuis had ik juist alles extreem onder controle, wat ik daarvoor juist nooit had, waardoor ik een soort huishoud-politie werd. En daar werd thuis weer niet echt goed op gereageerd. Het liep gewoon allemaal nèt niet hoe ik het wilde. En ik voelde me op alle fronten een beetje tweederangs. Tot het moment kwam dat mijn man en ik besloten om te gaan schuiven met werkdagen en ik een dag meer en hij een dag minder ging werken. Hij meer thuis en ik meer op het werk. En plotseling was daar: Tadaaaaaa! Tot mijn stomme verbazing was er ineens balans! En ik merkte dat ik, zodra die balans er was, ineens op beide vlakken 120% kon geven, in plaats van 67,5%. Gewoon omdat het wèrkte.

Balans zorgt voor rust. En het vraagt om het maken van keuzes. En soms betekent het ook dat je moet accepteren dat niet alles kan. Of je nu balans zoekt tussen werk en ouderschap of tussen werk en tijd voor jezelf. Of tijd voor sport of voor de hond of hobby of sport of omslagdoeken haken (of voor Netflix, hoorde ik laatst). Balans maakt je gelukkig. En de mooiste les die ik recent geleerd heb: Passie maakt het leven nog mooier. Dus mocht je nu ook nog eens een prachtbaan hebben waar je enorm veel energie van krijgt en waardoor je met een gelukkig en voldaan gevoel `s avonds weer thuiskomt… Dan is het hebben en houden van die balans echt een fluitje van een cent.

Wij van Kenonz geloven in balans!

Een gelukkig mens maakt een gelukkige medewerker. En gelukkige medewerkers maken gelukkige opdrachtgevers. En gelukkige medewerkers en gelukkige opdrachtgevers, dàt is nu precies waar wij het voor doen. Dus: Loopt het niet zoals je wilt? Is het leven even uit verhouding en krijg je alles nèt niet onder controle? Zegt je hoofd dat het klopt maar je hart dat het niet klopt? Dan is het tijd voor actie! Wij van Kenonz kunnen je helpen bij het vinden van die balans. Of het nu gaat om het voorhouden van een spiegel of het organiseren van een baan die beter past bij jouw situatie, we helpen je graag.

Dus: Werkt het niet? Maak keuzes, hak knopen door, laat achter, zoek je passie, vind balans en straal de sterren van de hemel

 


Geplaatst op: 06-02-2018