Een nieuwe start

14-12-2017 - - Medewerkers vertellen

De eerste vier maanden zitten erop. In september ben ik (Johan) gestart met mijn nieuwe uitdaging bij Kenonz. Na 11 jaar ben ik toe aan een nieuwe uitdaging en deze heb ik bij Kenonz gekregen. Eerst maar eens een nieuwe garderobe aangeschaft om strak in het pak op het werk te verschijnen. Vol enthousiasme en toch wel wat spanning stap ik binnen bij het nieuwe bedrijf. Ik blijk niet de enige nieuwe collega te zijn, samen hebben we twee dagen cursus en daarna mag ik toch echt zelf aan de slag.

Ik krijg een aantal opdrachten waar ik mee aan de slag mag gaan en word losgelaten in de – nog onbekende – gemeentewereld. Na vier maanden aan het werk te zijn, heb ik al veel mogen meemaken. Een bijzondere herinnering was het werk creëren voor Marjolein Kinderdijk. Lees hier haar ervaring met Kenonz.

De nieuwe start van Marjolein Kinderdijk

,,Met een dijk van een opleiding: TU-Delft, Bouwkunde was ik (Marjolein) vroeger ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht en Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening. Totdat er kinderen kwamen. Dat ging helemaal niet zoals verwacht en de combinatie van werk en intensieve nachtverzorging die ik uiteindelijk meer dan vijf jaar vol heb moeten houden brak mij op. Ik moest stoppen met werken want ik had iets wat leek op een burn-out, dat heette toen nog overspannen.

Mijn zelfstandigheid was weg, financieel was het een grote aderlating voor ons gezin en het sociale aspect van werken was ook verdwenen.

Jarenlang  heb ik mijn kinderen begeleid. Ook mijn ouders zijn bij ons in huis komen wonen en heb ik verzorgd. Natuurlijk deed ik af en toe een klusje: ontwerpen en bouwbegeleiding. Toen ik meende weer aan het werk te kunnen ging ik van start met een jaar stage bij een gemeente op de afdeling Ruimtelijke Ordening en een paar weken op Bouw- en Woningtoezicht. Hierdoor heb ik de nieuwe wetgeving Ruimtelijke Ordening weer geleerd en leuke projecten gedaan. Helaas was het zwaar crisis en kon ik geen betaald werk vinden. Wel kwam ik in gesprek met Kenonz, die hun bureaus toen nog in de schuur van de oprichter hadden staan. Zij gaven mij tips hoe misschien wel aan ’t werk te kunnen komen, maar op dat moment hielp het mij niet.

Weer op pad

Dit jaar gebeurden er veel bijzondere, persoonlijke dingen waardoor ik mijn leven serieus anders wilde gaan doen. Ik ontving ook een bericht van een collega van mijn vorige stageplaats: ,,Marjolein, als je nog eens aan ’t werk wilt is het nu je kans, er is een groot tekort aan personeel, ze moeten mensen opleiden en jij kunt het al.”
Ik wilde echt heel erg graag weer aan de slag, zocht mij oude sollicitatiebrieven en cv’s op en nam contact op met een paar detacheringsbureaus in mijn omgeving. Het enige bureau die met concrete opdrachten kwam was Kenonz.

Ze stuurden me op pad en ik wilde persé aan t werk. Over-focused heet dat. Bloednerveus vloog ik mijn eerste gesprek in. Dat liep dus helemaal fout.

Ontmoeting met Johan van Kenonz

In een gesprek met Ronald heb ik uitgelegd wat er mis ging met mij in dat sollicitatiegesprek. Mijn ervaring met andere bureaus was dat het uiteindelijk op niets uitliep. Maar met grote blijdschap nam Ronald weer contact op met mij. Er was overleg geweest en er waren best nog wel mogelijkheden voor mij. Vervolgens werd ik uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek bij een opdrachtgever! Vooraf hebben Johan, Ronald en ik het gesprek goed voorbereid. We hebben het er o.a. over gehad op wat voor manier ik goed kan verwoorden wat ik precies bedoel, hoe ik de rust kan bewaren in een gesprek, etc. Johan ging met me mee en zou me een schop onder tafel geven als ik uit de bocht dreigde te vliegen.

Ik heb in mijn leven flink wat sollicitatiegesprekken gevoerd, opgeteld meer met positief dan met negatief resultaat. Maar om nu weer aan ’t werk te gaan…. Het is zo belangrijk voor mij om dit weer te kunnen doen….

Het sollicitatiegesprek

Johan en ik gingen het gesprek in en vanaf het eerste moment was er ontspanning en gezelligheid. Wie begint er zijn gesprek nou met zeilen en blowkarten….  Door de rustige voorbereiding waren mijn zenuwen gekalmeerd en ik kon mijn woorden goed vinden en kon laten merken dat ik begreep waar het in deze gemeente over ging. Maar wat me daarna overkwam was me nog nooit gebeurd: tijdens het gesprek werd ik aangenomen!

Ondanks dat het weer even wennen is voor de thuissituatie ben ik enorm blij met deze nieuwe baan!”

 

 


Geplaatst op: 14-12-2017