Kenonz 5 jaar – Take one, the movie

11-01-2018 - - Blog

Deze keer aan mij de eer om een blog te schrijven. Nog maar een paar maanden in dienst, maar ik voel me hier prima op mijn plek. Na jaren als zakelijk accountmanager bij een bank te hebben gewerkt, heb ik de overstap gemaakt naar Kenonz. Ik ben medeverantwoordelijk voor de zorgtak binnen Kenonz. Het is echt een verademing om te werken bij deze jonge, sportieve organisatie met logische en korte lijnen. Afspraak is afspraak, gewoon doen wat je belooft. Het is niet heel moeilijk, maar in combinatie met een nuchtere instelling leidt dit naar mijn mening echt tot tevreden opdrachtgevers en tevreden medewerkers.

Afgelopen zondag bestond Kenonz 5 jaar en dit werd gevierd met alle collega’s op het prachtige eiland Vlieland. Misschien heb je het filmpje ter voorbereiding op ons feest voorbij zien komen op social media. Wat jullie niet weten is dat ik werd gevraagd om mee te fietsen van Gorredijk naar Joure. “Ah Janette, klein blokje om met Erik, Gouke en Hein….. even wat opnames voor ons filmpje, we gaan een paar uitnodigingen afgeven aan onze collega’s die zijn gedetacheerd bij het gemeentehuis van Joure.” Pfff nou vooruit dan!

Barre fietstocht

Ik ben best sportief, maar op een racefiets fiets ik nog maar een jaar of twee. Samen met een stuk of acht dames uit Surhuizum en omgeving vormen we de “moaiwaarfytsers” en fietsen we, zoals het woord al doet vermoeden, het liefst met mooi weer, halverwege de route ergens een kopje koffie, ach ja gezellig…

Zie je het voor je: Erik, Gouke en Hein op hun spiksplinternieuwe supergestroomlijnde lichtgewicht racefiets en ik op mijn prachtige witte tweedehandsje (ja ik selecteer op kleur in plaats van functionaliteit). De opnames vonden plaats onder barre omstandigheden. Na zeg zo’n 500 meter begon het te regenen, het was 2 graden en ik was in de kortste tijd doorweekt en koud. Maar Friesland is prachtig, zo ook onze fietsroute naar Joure. Het tempo was net wat te hoog voor mij, maar de mannen probeerden echt rekening met mij te houden. “Oh jee, leuk he dat werken bij Kenonz”, riepen ze me nog toe. Net voor Joure met tegenwind kreeg ik het heel zwaar, maar de mannen wisten mij er doorheen te slepen. Hein zei: “ik help je, leun maar op mijn arm”, waarop ik riep: “ben je gek geworden, natuurlijk niet!” Uiteindelijk heb ik toch zijn aanbod geaccepteerd, ik dacht meteen: “niet meer loslaten nu.”

Op het gemeentehuis in Joure werden we hartelijk en zelfs met gebak ontvangen. Onze gedetacheerde collega’s namen de kistjes met de uitnodiging in ontvangst en de opnames waren een feit. Dat het uiteindelijk ging om maar een paar seconden fietsopnames in het hele filmpje, wist ik op dat moment nog niet. Mijn fietsvriendinnen hebben hun best gedaan om de film te analyseren, maar konden niet achterhalen waar ik nu op de beelden stond.

Waar Kenonz voor staat

Uiteindelijk gaat het om het idee en het verhaal erachter. Elke medewerker heeft zijn steentje bijgedragen en dat is ook wat Kenonz typeert. Creativiteit, energie, grenzen verleggen, collegialiteit, teamwork, sportiviteit, humor en plezier. Een paar kernwoorden die bij mij op komen.

Op naar de volgende 5 jaar Kenonz!


Geplaatst op: 11-01-2018