Kerstdrukte

22-12-2017 - - Blog

Het einde van het jaar is in zicht. Jaardoelen staan op het punt om al dan niet behaald te worden, projecten komen in de afrondende fase en de focus komt weer te liggen op het goed op kunnen starten van een nieuw jaar. In sommige gevallen breekt bij de gedachte van het bereiken van de einddatum de paniek uit, in andere gevallen is het ook wel mooi geweest. Toe aan nieuwe plannen, een nieuw jaar en nieuwe budgetten.

Drukte in December

De drukte op het werkinhoudelijke vlak is 1 ding, de drukte die de maand december zelf met zich meebrengt is van geheel ander niveau. Want… zijn alle cadeaus ingekocht? Voor iedereen een leuk kleinigheidje of is het toch weer uit de hand gelopen? En tante Els niet vergeten? En weet je al wat je gaat doen met Kerst? Wordt het dit jaar een kalkoen of pak je het anders aan en wordt het een stamppot-buffet? En staat de boom al? Al een uitnodiging gekregen voor de kerstborrel op het werk, de voetbalclub, de wijkvereniging, met de vriendengroep? Niet? Dat is misschien nog wel erger! En ook nog tijd om te sporten? Niet vergeten dat de kinderen zelf een gerecht mee moeten nemen tijdens het kerstdiner op school, die dingen besef je je altijd nèt een paar dagen te laat. 1 troost, als je denkt dat je het ècht heel druk hebt… bedenk je dan dat PostNL bezorgers het in december toch echt nóg drukker hebben.

Geniet!

Maar laten we niet vergeten dat het uiteindelijk een maand is van gezelligheid. Het zal nooit een Engelse kerstfilm worden met sneeuw op het juist moment, thee uit goudomrande kopjes en kalkoenen zoals alleen Jamie ze kan maken. Maar toch. Kalm aan, schenk jezelf een glühwein in, bestel je cadeaus online, focus op het nieuwe jaar en geniet!

 

 

 


Geplaatst op: 22-12-2017