Arjan trapt flink door in de functie 'Aanjager Fiets'

Arjan Keijzer is sinds kort, via Kenonz, werkzaam als aanjager fiets bij de regio Twente. Een interessante functie al zeggen we het zelf én een functie die Arjan en Kenonz beide op het lijf geschreven zijn. Een mooie bijkomstigheid; Arjan heeft tijdens deze opdracht de Kenonz speed pedelec tot zijn beschikking, een mooie manier om het fietsen nog meer te stimuleren.

Arjan Keijzer is sinds kort, via Kenonz, werkzaam als aanjager fiets bij de regio Twente. Een interessante functie al zeggen we het zelf én een functie die Arjan en Kenonz beide op het lijf geschreven zijn. Een mooie bijkomstigheid; Arjan heeft tijdens deze opdracht de Kenonz speed pedelec tot zijn beschikking, een mooie manier om het fietsen nog meer te stimuleren. 

De functie ‘aanjager fiets’ is een functie die je niet vaak voorbij ziet komen. Onze collega Edwin heeft de Kenonz-speed pedelec in stijl gebracht bij Arjan. Ze hebben meteen een uitstapje gemaakt naar de fietssnelweg F35, daarnaast vertelde Arjan meer over de inhoud van de functie, wat hij de komende periode wil gaan bereiken en de vele voordelen van fietsen.

'Ik vind dit mooie projecten die belangrijk zijn voor onze samenleving'

Arjan heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan als projectmanager, en met succes. Aan hem de taak om mensen bij bepaalde processen te overtuigen om ander mobiliteitsgedrag aan te leren. Hierbij kun je denken aan het kiezen voor het openbaar vervoer of de fiets tijdens de spits. ‘Ik vind dat mooie projecten die belangrijk zijn voor onze samenleving’, aldus Arjan.

Gemeenten in Twente en Overijssel investeren momenteel veel in de fietsinfrastructuur, een goede zaak volgens Arjan. Hij wil er de komende tijd flink zijn schouders onder zetten zodat de fietsinfrastructuur door veel mensen gebruikt gaat worden. Hoe hij dat gaat doen? Een samenhangend plan ontwikkelen waarbij de vele goede initiatieven in de regio gecombineerd worden. Met als einddoel het aandragen van concrete en laagdrempelige handvatten voor succesvolle acties en gedragsinterventies. Hij verwacht dat het een zaak van de lange adem gaat worden, ‘fietsgedrag moet je een aantal maanden volhouden, en dan gebeurt er iets bijzonders: je krijgt een ander zelfbeeld en gaat jezelf zien als fietser in plaats van als automobilist’.

'Onderzoek leert dat fietsers succesvoller zijn in hun werk en eerder carrièrestappen maken' 

Uiteraard heeft fietsen voordelen ten opzichte van de auto, Arjan weet deze als geen ander te benoemen. Zo ervaar je de omgeving tijdens het fietsen compleet anders; je ziet dingen die je met de auto volledig mist wanneer je erlangs snelt. Daarnaast brengt het rust en ruimte in je hoofd en heb je tijd om over bepaalde zaken op een ontspannen manier na te denken. Én we moeten natuurlijk het gezondheidsaspect niet vergeten. Tot slot geeft Arjan aan dat onderzoek leert dat fietsers succesvoller zijn in hun werk en eerder carrièrestappen maken, ook zeker een mooi voordeel!

'De fiets verbindt je met elkaar'

Arjan kijkt er naar uit om de komende tijd flink ‘door te trappen’ tijdens zijn opdracht bij de gemeente Enschede. Met als uiteindelijke doel bijdragen aan een beter milieu en leefomgeving en het bij elkaar brengen van de inwoners. Want zeg nou zelf: op de fiets maak je wel eens een praatje en groet je elkaar, dit gebeurt in de auto nauwelijks. ‘De fiets verbindt je met elkaar’.

Het vinden van de juiste kandidaat voor een vacature is iedere keer een uitdaging. Zeker in deze tijd vraagt dat continu om creativiteit en inventiviteit. Detacheerder Kenonz introduceert daarom de Kenonz-app die op een moderne laagdrempelige manier de competenties van een kandidaat in beeld brengt.

“Het lijkt een beetje op tinder”, lacht Gouke de Vries van Kenonz. “Je krijgt via de app vragen en je swipet naar links voor ja en naar rechts voor nee.” Na beantwoording van alle vragen is het resultaat niet alleen een duidelijk overzicht van iemands competenties, maar is er ook een beeld van iemands hobby’s, interesses, ambities en fitheid. “We kijken meer naar het heden dan naar het verleden. Wie ben jij op dit moment, wat kun je en wat wil je?” De app maakt gebruikt van bestaande en erkende persoonlijkheidstesten.

Voor Kenonz is de persoon van de kandidaat superbelangrijk. “Dat is een voorwaarde om een juiste match tot stand te brengen met een vacature.” De Vries ziet ook volop mogelijkheden om de app bij opdrachtgevers te gebruiken. “Als iedereen op een afdeling de app gebruikt, krijg je een goed beeld van de samenstelling van een afdeling. Daardoor weet je ook beter wat er nog mist en wat je eigenlijk zoekt. Ook dat helpt bij het vinden van de juiste match bij het invullen van een vacature.”

 

De krapte op de arbeidsmarkt vraagt volgens Kenonz voortdurend om innoverende en creatieve manieren. “Een cv is voor een kandidaat nog altijd een belangrijk verkoopdocument. Maar wij merken dat jongeren het lastig vinden om een goed cv op te stellen. Met deze nieuwe innovatieve app helpen wij hen zich goed te presenteren.”

Een paar tips om de stress de baas te blijven. Na de ontlading van een nieuwe baan komt vaak het plannen (welke kleding is toepasselijk, opvang van kinderen, routes naar je werk uitstippelen, etc.) en de onzekerheid – weten ze wel dat ik niet zó geweldig ben als ze denken?

Ongeveer 1 maand geleden maakte ik de overstap naar een nieuwe baan. De onderstaande tips hebben mijn zenuwen aanzienlijk verminderd - hoewel de foto daar geen blijk van geeft 😀

1.     Besef je dat er op de eerste dag weinig inhoudelijks van je wordt gevraagd – dat betekent overigens Niet niets. Ze willen je op dit moment met name leren kennen en je wegwijs maken in de organisatie. En neem de tijd ook de eerste dag voor praatjes. Ben je niet van de praatjes, observeer en luister dan. Niemand zit te wachten op een betweter, en al helemaal niet op de eerste dag. Het duurt ongeveer drie maanden voordat iemand zich ‘thuis’ voelt binnen een nieuw team. Werk daar rustig naartoe.


"Laat het gevoel van onzekerheid en mogelijke tekortkomingen los. Want je hebt deze baan verdiend!"

 

2.     Je kleding is belangrijk, maar besef je dat je het nooit iedereen naar zijn zin kan maken. Het is dan ook belangrijker dat je iets draagt wat past bij de bedrijfscultuur waar je gaat werken, én iets wat comfortabel zit. Je hebt al zoveel dingen die op je afkomen; je wil dan niet bezig zijn met een broek die te strak zit of te kleine schoenen. Hoe kan je weten wat er past binnen je nieuwe bedrijfscultuur? Denk terug aan de kleding die je collega’s tijdens je sollicitatiegesprek droegen. Dat geeft je een beeld van kleding die binnen het bedrijf gangbaar is.

Wat ik zelf heb geleerd; zwart is altijd! een veilige keuze. Dus, op naar de winkel voor nette zwarte schoenen, zwarte panty of pantalon, zwart t-shirt en een zwart jasje. Maar, probeer in één kledingstuk wel kleur te stoppen. Kleur kan zitten in een rok, jurk of sjaaltje.

3.     Ze hebben je aangenomen om meerdere redenen. Ten eerste omdat je aan de functieomschrijving voldeed, en ten tweede omdat je waarschijnlijk goed binnen de bedrijfscultuur past. Heb vertrouwen in de mensen die je hebben aangenomen. Zij hebben tijdens hun carrière meerdere mensen aangenomen, en hebben daar een bepaalde handigheid in ontwikkeld. Je denkt misschien dat ze toch een fout hebben gemaakt bij jou, maar niets is minder waar. Dus laat het gevoel van onzekerheid en mogelijke tekortkomingen los. Want je hebt deze baan verdiend!

4.     Bereid je voor op wat je het meeste zal doen de eerste dag: kennismaken met je nieuwe collega’s. Dus bedenk van te voren een paar gespreksonderwerpen die waarschijnlijk de revue zullen passeren. Je kan hierbij denken aan: wat je in je vorige banen hebt gedaan, wat je hebt gestudeerd, hoe je weekend was, een actualiteit, etc.

5.     De allerlaatste tip die ik je mee wil geven: Zet je telefoon op stil en kijk er de volledig dag niet naar – niet eens tijdens de lunch. Maak dit een dag van verbinding met je nieuwe collega’s en niet van je leven buiten kantoortijd.

Heel veel plezier toegewenst!

En voor de volgende dagen: Repeat!

 

#eerstedag !

crosschevron-down
Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋 Kunnen we je helpen?