Bewust

KEN Talent Specialist Iris Westra

De 28-jarige altijd energieke en spontane, Iris Westra uit Dokkum vertelt waarom zij zich zo thuis voelt bij Kenonz.

De 28-jarige altijd energieke en spontane, Iris Westra uit Dokkum vertelt waarom zij zich zo thuis voelt bij Kenonz en over haar keuze om te gaan werken als Talent Specialist. Ook vertelt ze over haar solotrip naar Mexico en deelt ze haar persoonlijke verhaal.

"Wat wil je later worden als je groot bent?" Tsja, wat wil ik worden als ik later groot ben?
Wat heb ik geworsteld met deze vraag, ik wist het simpelweg niet. Gekscherend heb ik toen wel eens gezegd, misschien moet ik anderen hier maar mee helpen, wellicht ben ik daar beter in.

De afgelopen jaren heb ik leuke banen gehad, toch miste er iets, het was niet wat ik altijd wou blijven doen. Mensen helpen, blij maken en laten stralen is waar ik veel energie uit haal. Daar was ik al wel over uit. Maar wat dan wel? Ik durfde geen keuze te maken. Want "wat als…"

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Iris

Ik zat rond deze periode niet lekker in mijn vel en had lichamelijk klachten. Ik besloot 3,5 jaar geleden het helemaal anders te gaan doen en heb mijn leefstijl omgegooid waaronder ik plantaardig ben gaan eten. Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en zie het als uitdaging om altijd een mooi maar, bovenal lekker en voedzaam, gekleurd feestje op mijn of een ander z’n bord te maken! Ondanks gezond eten en sporten mij erg geholpen heeft, vergat ik het mentale aspect. Het was tijd om naar mijzelf te luisteren en te doen wat ik écht leuk vond.

Vorig jaar rond deze tijd besloot ik om ontslag te nemen en voor een aantal weken een solotrip te maken naar Viva la México. Wat een reis was dat! Gave avonturen beleefd, mooie mensen ontmoet en veel over mijzelf geleerd maar bovenal ontzettend genoten van deze bijzondere tijd.

Bij terugkomst in Nederland kwam het volgende avontuur op mijn pad. Ik sprak met Karin (mijn huidige collega) over Kenonz, hoe zij vertelde over haar werk maakte me nieuwsgierig en enthousiast. Het kennismakingsgesprek in Gorredijk was dan ook snel gepland, wat mij opviel bij binnenkomst was het hartelijke ontvangst, de gezellige, huiselijke sfeer in het KENMIJ Café. Het gesprek was ongedwongen en prettig, waarna ik mezelf wel zag werken bij Kenonz.

Met veel plezier werk ik sinds een halfjaar als Talent Specialist bij Kenonz. "Wat maakt het dan dat je plezier hebt in je werk?" Het geeft mij voldoening om samen in gesprek te gaan met mensen en een langdurige relatie op te bouwen. Wanneer mensen bij ons komen, zijn ze vaak toe aan een nieuw avontuur. Ik ben benieuwd naar hun verhaal en wordt enthousiast om samen te ontdekken welke stappen ze willen maken in hun loopbaan. Ik durf vragen te stellen en biedt een luisterend oor, zo kan ik samen met mijn collega's de juiste kans creëren, zodat diegene kan doen wat hij of zij het liefste doet op de plek die het beste past.

Als op een verjaardag of feestje aan mij wordt gevraagd; "Waar werk je nu Iris?" Bij Kenonz! Een mooi bedrijf, waar betrokkenheid, oprechte interesse en "wille" voorop staat. Kenonz biedt mij ruimte om te blijven ontwikkelen en zo ga ik elke dag met veel plezier naar mijn werk, daarin zorgen mijn collega's ook voor een nodige portie gezelligheid.

Ik ben in ieder geval erg blij dat ik de keuze durfde te maken want die "wat als…" is voor mij een heel mooi avontuur bij Kenonz geworden.

Iris is heel erg blij met haar keuze voor een carrière vol ontwikkeling. Benieuwd naar de vacatures van Kenonz bekijk de openstaande vacatures hier.

Vorige week studeerde Nynke Spijker nog af als bedrijfseconoom. Deze week start ze als Assistent Controller bij Kenonz.

De 21-jarige Nynke besloot na de havo te kiezen voor de studie bedrijfseconomie. Een brede studie waar onderwerpen als rechten, risicobeheer en verschillende financiële vakken de revue passeerden. Na haar afstudeerstage kreeg zij de kans bij Kenonz aan de slag te gaan als assistent controller. ‘Een mooie kans om mij zoveel mogelijk werkzaamheden van de financiële afdeling eigen te maken. Met als doel een allround speler in het team te worden en zoveel mogelijk afwisseling in mijn werkzaamheden te houden’.

‘Hoe meer vinkjes, hoe beter.’

Nynke houdt ervan om aan het einde van de dag zoveel mogelijk punten van de to-do lijst af te kunnen strepen. ‘Hoe meer vinkjes, hoe beter’ zegt Nynke. Ze werkt graag met cijfers en vindt het belangrijk van toegevoegde waarde te kunnen zijn binnen het team. ‘De sociale omgang rondom deze werkzaamheden maakt dat ik met een glimlach naar kantoor kom en weer wegga’ aldus Nynke.

Haar empathisch vermogen is een karaktereigenschap waar Nynke het meest trots op is. ‘Dat mensen mij snel vertrouwen, beschouw ik altijd wel als een compliment’. Het uitlokken van een kleine discussie is iets dat Nynke niet altijd kan laten. Maar nuchter als ze is, is ‘Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’ een van haar meest favoriete quotes.

‘Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg.’

Buiten kantoortijden is de enthousiaste Nynke dol op competitieve activiteiten. Winnen staat dikgedrukt in haar woordenboek. Ook is zij, net als vele andere collega’s, actief betrokken bij de plaatselijke korfbalvereniging. Nynkes grote wens is nog eens terug te keren naar Australië. ‘Helaas moest ik mijn reis na zes weken afbreken vanwege de corona-omstandigheden. Maar deze reis moet en gaat zeker een vervolg krijgen’.

crosschevron-down
Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋 Kunnen we je helpen?