Bewust

Bengt Belksma

Manager Bewust
Is verliefd op Groningen
Verbindend, ondernemend en enthousiast
Vertegenwoordigt de Young professional tak binnen Kenonz

Zes jaar geleden wilde ik na het afronden van mijn studie Public management aan de Thorbecke Academie Leeuwarden, aan de slag bij de overheid. Dit bleek ondanks mijn motivatie en juiste vooropleiding lastig binnenkomen. Geen netwerk en geen ervaring. Destijds heb ik daarom besloten om eerst te gaan reizen, wonen en werken in diverse landen in het buitenland. Zo werkte ik bij een kroeg in Griekenland, bij de brandweerkazerne van het eiland Sint Maarten en bij de Albert Heijn op Curaçao. In totaal heb ik ruim 35 landen bezocht en ik hoop daar nog veel aan toe te mogen voegen.

Eenmaal weer terug in Nederland heb ik me de afgelopen vier jaar bezig gehouden met het verbinden van jonge mensen aan de publieke sector, omdat ik vanuit eigen ervaring weet hoe lastig die twee werelden elkaar lijken te kunnen vinden. Het is een thema dat me aan het hart gaat. Dit maakt dan ook dat ik momenteel bij Kenonz bezig mag houden met alles wat met verjonging te maken heeft; onze studentbijbanen, de doorontwikkeling van onze traineeships en al het contact met onze externe partners hierover. Een hele brede, dynamische en ondernemende rol waar ik veel werkplezier en energie uit haal.

Mijn roots liggen in Friesland maar ik woon samen met mijn twee katten in het centrum van Groningen. Ik ben in de weekenden veel in de Groningse horeca te vinden, wat ik doordeweeks tracht te compenseren met sportschoolbezoekjes. Je kan me wakker maken voor gehaktballen.

chevron-down
Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋 Kunnen we je helpen?