Leefomgeving

Sociaal

Financieel

Juridisch

Milieu en duurzaamheid

Civiel

Maar hoe ziet zo’n traineeship bij Kenonz er nou precies uit? En wat zijn de voordelen? We leggen het je in het kort uit: 

In maximaal twee jaar word je opgeleid van starter tot specialist in het vakgebied waar jouw ambities liggen en dat aansluit op je hbo- of wo studie. In deze periode doe je veel praktijkervaring op bij één of meerdere opdrachtgevers aan de hand van uitdagende projecten. Naast het werken bij een gemeente, omgevingsdienst, waterschap of provincie volg je vakinhoudelijke trainingen en opleidingen, zodat jij zowel theoretische kennis als praktijkervaring op doet.

Wij vinden aandacht voor zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk, je kunt dan ook naast je vaste aanspreekpunt vanuit Kenonz rekenen op begeleiding van een senior collega uit het werkveld. Dit alles met vanaf dag 1 een goed salaris en de mogelijkheid tot een lease-auto of OV-abonnement. 

Naast hard werken is ontspanningen ook net zo belangrijk. En dan zit je bij Kenonz goed! Je bent onderdeel van een jong, enthousiast en hecht team van collega’s. Regelmatig wordt er samen gesport, geborreld of wordt er een andere toffe activiteit georganiseerd. 

Durf jij het avontuur aan? 

Lees meer Lees minder

Veelgestelde vragen

Wat is een traineeship?

Een traineeship is een volwaardige baan voor starters met een hbo of wo werk- en denkniveau. Naast je baan doorloop je een opleidingstraject en word je projectmatig ingezet op verschillende afdelingen en bij verschillende opdrachtgevers.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een traineeship?

Als je recent hbo of wo bent afgestudeerd en maximaal 2 jaar werkervaring hebt. Daarnaast heb je bij voorkeur werk- of stage ervaring opgedaan bij een gemeente.

Wat is het verschil tussen een traineeship en een startersfunctie?

Een traineeship kenmerkt zich door de combinatie van werken, het doorlopen van een opleiding en kennismaken met verschillende facetten van je vakgebied. Bij een startersfunctie ligt de nadruk op het uitvoeren van je functie en je ontwikkelen in die betreffende rol.

Hoe ziet het dienstverband eruit (inclusief salaris)?

Je krijgt een arbeidsovereenkomst bij Kenonz en een uitgestippeld opleidingstraject. Het startsalaris varieert tussen € 2.100,- en € 2.600,- per maand op basis van 40 uur.

Wat gebeurt er na afronding van een traineeship?

Na het traineeship van 2 jaar heb je je opleidingstraject doorlopen en heb je op verschillende afdelingen gewerkt. Dan is daar hét moment om als professional gedetacheerd te worden via Kenonz of in rechtstreekse dienst te komen bij een gemeente.

Wie worden mijn opdrachtgevers?

Wij werken samen met gemeenten, provincies, waterschappen en omgevingsdiensten in het noorden en midden van het land.

Solliciteren?

Ben jij enthousiast geworden en wil je graag meer weten over een traineeship bij de overheid en gemeente? Meld je makkelijk en snel aan voor het Kenonz Traineeship!

Direct aanmelden

Aanmelden Traineeship

  • Max. bestandsgrootte: 64 MB.