Inkomensconsulent

WMO consulent

Bouwkunde

traineeship-milieukunde

Milieukunde

Traineeship bij de overheid en gemeente

Wij weten als geen ander wat voor jou als starter op de arbeidsmarkt belangrijk is: Uitdagend werk waarmee je maatschappelijk impact maakt, vanaf de eerste dag een goed salaris, een lease-auto om jou naar je opdrachten te brengen, onderdeel zijn van een jong team waarbij we samen trainingen volgen, sporten en borrelen en waar je uiteindelijk wordt opgeleid tot specialist binnen jouw vakgebied.

KENONZ detachering heeft meer dan 200 publieke opdrachtgevers zoals gemeenten, provincies, waterschappen, veiligheidsregio’s, omgevingsdiensten en rijksoverheid en we zijn doorlopend op zoek naar talentvolle starters.

Wij bieden de volgende traineeships aan bij gemeenten en overheid

 1. Traineeship Inkomensconsulent
 2. Traineeship WMO consulent
 3. Traineeship Bouwkunde
 4. Traineeship Milieukunde

Hoe ziet het traineeship eruit?

In maximaal twee jaar leiden wij jou op van starter tot specialist in het vakgebied dat aansluit op jouw hbo of wo studie. In deze periode doe je veel praktijkervaring op aan de hand van verschillende projecten. Daarnaast volg je relevante vakinhoudelijke trainingen en opleidingen. Aandacht voor zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling vinden wij erg belangrijk en ontbreekt dus zeker niet. Naast de begeleiding vanuit Kenonz, in de vorm van een vast aanspreekpunt, kun je rekenen op de begeleiding van een senior collega in jouw vakgebied. Met deze persoon kun je sparren en vakinhoudelijke vragen stellen.

Wat zijn de voordelen van het traineeship van Kenonz?

Wij bieden onze trainees en collega’s verschillende faciliteiten zoals het gebruik maken van de KENMIJ App, het KENONZ intranet en vele gezellige activiteiten. 

Kort samengevat:

 • In twee jaar tijd word je opgeleid van starter tot specialist
 • Werken in een dynamische omgeving aan verschillende projecten 
 • Een startsalaris variërend van €2.100,- tot €2.600,- op basis van 40 uur (met groeimogelijkheden)
 • Mogelijkheid tot een lease-auto of OV-abonnement
 • Begeleiding in je professionele en persoonlijke ontwikkeling
 • Je wordt gekoppeld aan een senior collega in jouw vakgebied
 • Regelmatig bijeenkomsten voor jou en al je collega trainees 
 • Vanaf het begin bouw je een relevant netwerk op
 • Je maakt onderdeel uit van een jonge en sportieve organisatie

Wat vragen wij van jou?

 • Recente afgeronde hbo/wo opleiding
 • 0-4 jaar werkervaring
 • Bij voorkeur heb je werk- of stage-ervaring opgedaan bij een gemeente of anderzijds aantoonbare affiniteit met de publieke sector
 • Je bent flexibel, leergierig, ambitieus en je ziet het traineeship als een kans om te investeren in je persoonlijke ontwikkeling

Herken jij jezelf in bovenstaande punten, neem dan snel contact op met ons zodat we binnenkort een drankje kunnen doen in ons eigen KENMIJ-café waar we verder praten over je carrière mogelijkheden bij ons.

Wanneer starten de traineeships?

We starten in september en februari klassikaal met onze traineeships. Daarnaast is het ook mogelijk om tussentijds te starten met een traineeship bij Kenonz. Solliciteer daarom vandaag nog!

Lees meer Lees minder

Onze trainees werken onder andere bij:

Veelgestelde vragen

Wat is een traineeship?

Een traineeship is een volwaardige baan voor starters met een hbo of wo werk- en denkniveau. Naast je baan doorloop je een opleidingstraject en word je projectmatig ingezet op verschillende afdelingen en bij verschillende opdrachtgevers.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een traineeship?

Als je recent hbo of wo bent afgestudeerd en maximaal 2 jaar werkervaring hebt. Daarnaast heb je bij voorkeur werk- of stage ervaring opgedaan bij een gemeente.

Wat is het verschil tussen een traineeship en een startersfunctie?

Een traineeship kenmerkt zich door de combinatie van werken, het doorlopen van een opleiding en kennismaken met verschillende facetten van je vakgebied. Bij een startersfunctie ligt de nadruk op het uitvoeren van je functie en je ontwikkelen in die betreffende rol.

Hoe ziet het dienstverband eruit (inclusief salaris)?

Je krijgt een arbeidsovereenkomst bij Kenonz en een uitgestippeld opleidingstraject. Het startsalaris varieert tussen € 2.100,- en € 2.600,- per maand op basis van 40 uur.

Wat gebeurt er na afronding van een traineeship?

Na het traineeship van 2 jaar heb je je opleidingstraject doorlopen en heb je op verschillende afdelingen gewerkt. Dan is daar hét moment om als professional gedetacheerd te worden via Kenonz of in rechtstreekse dienst te komen bij een gemeente.

Wie worden mijn opdrachtgevers?

Wij werken samen met gemeenten, provincies, waterschappen en omgevingsdiensten in het noorden en midden van het land.

Solliciteren?

Ben jij enthousiast geworden en wil je graag meer weten over een traineeship bij de overheid en gemeente? Meld je makkelijk en snel aan voor het Kenonz Traineeship!

Direct aanmelden

Aanmelden Traineeship

 • Max. bestandsgrootte: 64 MB.