Inkomensconsulent

WMO consulent

Bouwkunde

traineeship-milieukunde

Milieukunde

Traineeship bij de overheid en gemeente

Wij weten als geen ander wat voor jou als starter op de arbeidsmarkt belangrijk is: Uitdagend werk waarmee je maatschappelijk impact maakt, vanaf de eerste dag een goed salaris, een lease-auto om jou naar je opdrachten te brengen, onderdeel zijn van een jong team waarbij we samen trainingen volgen, sporten en borrelen en waar je uiteindelijk wordt opgeleid tot specialist binnen jouw vakgebied.

KENONZ detachering heeft meer dan 200 publieke opdrachtgevers zoals gemeenten, provincies, waterschappen, veiligheidsregio’s, omgevingsdiensten en rijksoverheid en we zijn doorlopend op zoek naar talentvolle starters.

Wij bieden de volgende traineeships aan bij gemeenten en overheid

 1. Traineeship Inkomensconsulent
 2. Traineeship WMO consulent
 3. Traineeship Bouwkunde
 4. Traineeship Milieukunde

Hoe ziet het traineeship eruit?

In maximaal twee jaar leiden wij jou op van starter tot specialist in het vakgebied dat aansluit op jouw HBO of WO studie. Daarna kan je gedetacheerd blijven bij een gemeente vanuit Kenonz of bij de gemeente in vaste dienst treden.

Naast de begeleiding vanuit Kenonz, in de vorm van een vast aanspreekpunt, kun je rekenen op de begeleiding van een senior collega in jouw vakgebied. Met deze persoon kun je sparren en vakinhoudelijke vragen stellen. Eens in de twee maanden is er een algemene traineeship bijeenkomst met al jouw collega-trainees. Lees hier meer informatie over Traineeships.

Traineeship bijeenkomsten

Eens in de twee maanden kom jij met al jouw collega-trainees samen voor een trainingsavond waarbij afwisselend je professionele- en persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Tijdens deze bijeenkomsten wordt ingezoomd op bijvoorbeeld wetswijzigingen en gemeentepolitiek maar ook op persoonlijke profilering, communicatie en sollicitatietraining.

Opleidingsbudget

Voor iedere trainee hebben wij een standaard opleidingsprogramma klaar staan. Daarnaast is het maatwerk, per trainee wordt bepaald welke opleiding en trainingen ter aanvulling op je kennis en competenties is. Daarbij wordt er niet alleen gekeken naar wat nu waardevol is maar waar je ook op lange termijn van kan profiteren. Zo heb je grotendeels zelf de regie over jouw ontwikkeling.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden onze trainees en collega’s verschillende faciliteiten zoals het gebruik maken van de KENMIJ App, het KENONZ intranet en is er een mogelijkheid tot het leasen van een auto.

Kort samengevat:

 • In twee jaar tijd word je opgeleid van junior naar professional.
 • Je hebt de zekerheid van een vast inkomen
 • Het startsalaris varieert van €2.100,- tot €2.400,-  op basis van 40 uur
 • Een persoonlijk opleiding- en coachingstraject op maat
 • Je wordt gekoppeld aan een senior collega in jouw vakgebied
 • Eens in de twee maanden wordt er een bijeenkomst voor jou en al je collega trainees georganiseerd
 • Werken op projectmatige opdracht in een dynamische omgeving bij verschillende gemeenten in de regio
 • Vanaf het begin bouw je een relevant netwerk op

Wat vragen wij van jou?

Je hebt recent je HBO/WO opleiding afgerond, je hebt maximaal 0 tot 4 jaar werkervaring. Bij voorkeur heb je werk- of stage ervaring opgedaan bij een gemeente. Daarnaast ben je flexibel, leergierig, ambitieus en je ziet het traineeship als een kans om te investeren in je persoonlijke ontwikkeling. 

Zie jij het als een uitdaging om bij verschillende gemeenten aan de slag te gaan en herken jij jezelf in dit profiel? Dan is het Kenonz traineeship een unieke kans!

Wat zijn de voordelen van het traineeship van Kenonz?

 • Gegarandeerde groei op zowel professioneel- als persoonlijk vlak 
 • Een hecht team van collega-trainees
 • Intensieve begeleiding van een senior collega
 • Een breed netwerk van gemeenten met jarenlange ervaring
 • Uitdagende projecten en flexibiliteit in het werk
 • Kenonz is een jonge sportieve organisatie
Lees meer Lees minder

Onze trainees werken onder andere bij:

Veelgestelde vragen

Wat is een traineeship?

Een traineeship is een volwaardige baan voor starters met een hbo- of wo-werk- en -denkniveau. Naast je baan doorloop je een opleidingstraject en word je projectmatig ingezet op verschillende afdelingen en bij verschillende opdrachtgevers.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een traineeship?

Als je recent hbo of wo bent afgestudeerd en maximaal 2 jaar werkervaring hebt. Daarnaast heb je bij voorkeur werk- of stage ervaring opgedaan bij een gemeente.

Wat is het verschil tussen een traineeship en een startersfunctie?

Een traineeship kenmerkt zich door de combinatie van werken, het doorlopen van een opleiding en kennismaken met verschillende facetten van je vakgebied. Bij een startersfunctie ligt de nadruk op het uitvoeren van je functie en je ontwikkelen in die betreffende rol.

Hoe ziet het dienstverband eruit (inclusief salaris)?

Je krijgt een arbeidsovereenkomst van 2 jaar, een opleidingsbudget en een uitgestippeld opleidingstraject. Het startsalaris varieert tussen € 2.100,- en € 2.400,- per maand op basis van 40 uur.

Wat gebeurt er na afronding van een traineeship?

Na het traineeship van 2 jaar heb je je opleidingstraject doorlopen en heb je op verschillende afdelingen gewerkt. Dan is daar hét moment om als professional gedetacheerd te worden via Kenonz of in rechtstreekse dienst te komen bij een gemeente.

Wie worden mijn opdrachtgevers?

Wij werken samen met gemeenten, provincies, waterschappen en omgevingsdiensten in het noorden en midden van het land.

Solliciteren?

Ben jij enthousiast geworden en wil je graag meer weten over een traineeship bij de overheid en gemeente? Meld je makkelijk en snel aan voor het Kenonz Traineeship!

Direct aanmelden

Aanmelden Traineeship