Bewust

Gaan we samen
het avontuur aan?

Geef je carrière een kick-start met het Kenonz Traineeship. Grenzen verleggen, leren door te doen, vallen en weer opstaan, alles uit jezelf halen en het belangrijkste; plezier hebben in wat je doet. Dat is het Kenonz Traineeship.
Netwerk opbouwen
Persoonlijke ontwikkeling
Professionele begeleiding
Eigen opleidingstraject

Jouw traineeship bij de overheid of gemeente

 • Traineeship salaris conform CAO Gemeente in schaal 7 of 8 afhankelijk van functie. 
 • Mogelijkheid tot een vast contract 
 • Twee introductie weken waarin fun, ambtelijke vorming en persoonlijke ontwikkeling centraal staat
 • Begeleiding in je professionele en persoonlijke ontwikkeling door middel van intervisie en POP-gesprekken
 • Een uitgestippelde leerlijn gericht op jouw beroepsvaardigheden. 
 • Mogelijkheid tot gebruik van leaseauto met tankpas
 • Drie keer per jaar een terugkomdag met inspirerende sprekers en docenten. 
 • Informele uitjes en borrels 
 • Toegang tot een professioneel netwerk met meer dan 600 enthousiaste collega’s 
 • In twee avontuurlijke jaren van starter naar specialist 

 

Start je carrière bij Kenonz

Start jouw avontuur met het Kenonz Traineeship bij de overheid, gemeente, provincie of andere overheidsinstelling en bouw samen met ons aan een betere toekomst. Wij vinden jou als persoon belangrijk; je persoonlijke ontwikkeling, waar je van droomt, je ambities of helpen je graag als je ergens tegenaan loopt . Vanaf je eerste dag in het Kenonz Traineeship hoor je bij ons. Dat betekent dat je onderdeel bent van een jong, enthousiast maar vooral hecht team van collega’s. We belonen je voor je harde werk en zorgen voor begeleiding die bij je past. Je leert ons door en door kennen. En wij doen er alles aan om jou te leren kennen. Beloofd. Gaan we samen het avontuur aan? 

Wie is Kenonz?

Kenonz Detachering heeft meer dan 200 publieke opdrachtgevers zoals gemeenten, provincies, waterschappen, veiligheidsregio’s, omgevingsdiensten en de Rijksoverheid. We detacheren onze professionals, die verspreid zijn over het hele land, bij onze opdrachtgevers. Maar we zijn nog veel meer. Niet alleen op professioneel vlak leren we elkaar graag goed kennen. Samen sporten, borrelen, ontspannen doen we ook graag. Bij Kenonz kom je terecht in een hecht team van collega’s. We lopen graag voorop, zijn ambitieus, betrokken bij elkaar en serieus in wat we doen. Pas jij hier perfect tussen? Dat komt goed uit. We zijn namelijk doorlopend op zoek naar talentvolle starters zoals jij!

Kennismaken?

Onze
Traineeships

Zoek op functie

Een functie als bouwkundige, inkomensconsulent, milieukundige of wmo consulent? Mogelijkheden genoeg. Altijd een passend traineeship binnen jouw vakgebied. Vind de juiste vacature voor jouw traineeship bij de overheid!
Verder lezen

Zoek op vakgebied

Wij zijn actief in de vakgebieden finance, het sociaal domein, fysieke leefomgeving en civiele techniek. Tot slot bieden we juridische traineeships en traineeships op het gebied van duurzaamheid aan. In twee jaar van starter naar specialist in het vakgebied dat aansluit op jouw hbo- of wo studie. In welk vakgebied ga jij het avontuur aan?
Verder lezen

Zoek op gemeente

Ontdek alle traineeships per gemeente. In de meeste Nederlandse gemeentes kun je het Kenonz Traineeship in verschillende vakgebieden volgen. Elke gemeente heeft te maken met andere uitdagingen. Ook is er in elke gemeente behoefte aan jong talent zoals jij. 
Verder lezen

Zoek op provincie

Wil jij je bemoeien met de toekomst van de provincie waar je woont? Of waar je je fijn voelt? Zet jij graag alles op alles zodat de inwoners van jouw provincie een fijne plek hebben om te wonen, werken en ontspannen. Dat komt goed uit! Ook bij jou in de buurt hebben wij volop mogelijkheden.
Verder lezen

Heb jij: 

 • Recent (of bijna) een hbo- of wo opleiding afgerond?
 • 0-4 jaar werkervaring?
 • (bij voorkeur) werk- of stage-ervaring in de publieke sector?
 • Een flexibele, leergierige en ambitieuze instelling?

Wat houdt het traineeship in?

Wat is een traineeship bij de gemeente of een andere overheidsinstelling? Wat houdt het Kenonz Traineeship precies in? We vertellen het je graag. Het Kenonz Traineeship is ideaal om erachter te komen wat bij je past. Wat zijn je talenten, je ambities, je uitdagingen? Je groeit in twee jaar van een startersfunctie naar specialist in het vakgebied dat aansluit op je hbo- of wo studie. Je doet tijdens je traineeship praktijkervaring op bij één of meerdere van onze opdrachtgevers aan uitdagende projecten. Je werkt bij een gemeente, omgevingsdienst, waterschap of provincie bij jou in de buurt, zoals in provincie GroningenFrieslandNoord-HollandGelderlandZuid-Holland.


Je krijgt een leerlijn aangeboden waarin professionele en persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Dit kan bijvoorbeeld binnen het traineeship juridisch, ruimtelijke ordening, duurzaamheid & energietransitie, sociaal domein, finance en bouw & civiel.

Tijdens het traineeship volg je een leerlijn gericht op jouw functie. Deze is opgebouwd uit verschillende modules op vakinhoudelijk gebied. Daarnaast worden er drie terugkomdagen en/of netwerkevenementen georganiseerd. Tijdens het traineeship krijg je begeleiding en coaching zodat jouw ontwikkeling centraal staat.

We starten ieder jaar in maart en september klassikaal met een groep van ongeveer 50 trainees. Tussentijds starten is ook mogelijk. In korte tijd leer je ons, en wij elkaar, goed kennen. Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het succes van je traineeship, maar je doet het nooit alleen.

 

LEES VERDER

We leren je graag kennen! 

Zodra jij solliciteert voor het Kenonz Traineeship doen we er alles aan om je te leren kennen. We nemen telefonisch contact met je op en nodigen je uit voor een gesprek in ons KENMIJ-café. We luisteren naar jouw verhaal en vertellen je dat van ons. We geloven niet in assessments, wel in hoe jij in elkaar zit als persoon. Aan de hand van onze eigen KENMIJ-app krijgen we inzicht in wie je bent, je persoonlijkheid en kracht. Het Kenonz Traineeship start twee keer per jaar klassikaal, maar kan ook op ieder ander gewenst moment van het jaar voor jou van start gaan. Onderdelen die je dan gemist hebt haal je op een later moment in. Zie jij een nieuw avontuur in het werken bij de overheid? Kies voor het Kenonz Traineeship! 

LEES VERDER

Ken onze trainees

Wouter Wieringa

Junior jurist omgevingsrecht
Het traineeship van Kenonz zorgt ervoor dat ik mij op een goede manier zowel vakinhoudelijk als persoonlijk kan ontwikkelen.

Niels van Os

Inkomensconsulent
Kenonz voelt voor mij vertrouwd, is erg betrokken en biedt opleidingsmogelijkheden waardoor ik mijzelf kan blijven ontwikkelen. Daarbij is er een duidelijk plan voor mij gemaakt, een plan waar ik achter sta!

Traineeship 

Proces

We starten met drie introductiedagen inclusief overnachtingen op een inspirerende locatie. We leren elkaar kennen op een informele, ontspannen manier in een luxe herberg of kamperend in de Ardennen. Er komen verschillende onderdelen aan bod, zoals; inzicht in jouw persoonlijkheid, een gesprek met je coach, een sportieve activiteit en een bezoek aan de gemeente. Plezier maken is bij Kenonz van groot belang en daarom maken we deze dagen onvergetelijk! Opvolgend wacht er een intensief programma op je waarbij je training krijgt over de werkwijze van de gemeente. Hoe ga je om met weerstand, politieke sensitiviteit, hoe adviseer je krachtig en hoe profileer je jezelf in een nieuwe organisatie?
Vanaf dag 1 ben jij als trainee onderdeel van Kenonz. We doen samen sportieve en ontspannen activiteiten en je hebt toegang tot al onze faciliteiten zoals de KENMIJ app en de Kenonz Campuz. Hier bekijk je onze maandelijkse vide update en volg je gratis trainingen. Ook ben je altijd van harte welkom in het KENMIJ-café!
Gedurende je traineeship krijg je op verschillende momenten verdieping gericht op vakkennis. Dit is een hoog aangeschreven vakopleiding op academisch niveau. Welke cursussen verschillen per traineeship. Je krijgt een leerlijn aangeboden waarin professionele en persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Dit kan bijvoorbeeld binnen het traineeship juridisch, ruimtelijke ordening, duurzaamheid & energietransitie, sociaal domein, finance en bouw & civiel.
Start opdracht
. Je begint met werken bij één van onze opdrachtgevers. We kijken samen naar je dromen, ambities en voorkeuren. Samen vinden we een plek die bij je past.
Je wordt gekoppeld aan een persoonlijke buddy. Dit regelt je opdrachtgever, maar kan ook een senior collega vanuit Kenonz zijn die thuis is in jouw vakgebied. Sparren over een bepaald onderwerp of een vakinhoudelijke vraag? Je buddy staat voor je klaar. Daarnaast word je ondersteund door een Kenonz coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen die je tegenkomt als professional binnen het werkveld. De coaching wordt in diverse vormen aangeboden zoals intervisie, thematrajecten en “persoonlijk ontwikkelingsplan” gesprekken.
Als trainee kun je deelnemen aan een vakgroep binnen jouw vakgebied. Daarmee heb je direct toegang tot een groot en divers netwerk. Elk kwartaal komen deze groepen professionals samen om verschillende casussen te behandelen en kennis te delen.
Drie keer per jaar organiseren we een terugkomdag, de invulling van deze dagen kan verschillen. Er worden onder andere inhoudelijke trainingen georganiseerd met betrekking tot het bijspijkeren van vakkennis of wetswijzigingen. Deze trainingen worden verzorgd door een ervaren docent of trainer. Daarnaast kan persoonlijke ontwikkeling op het programma staan. Na het leerzame component sluiten we de dag af met een leuke sportactiviteit en/of een borrel.
We bieden je gedurende je traineeship een leerlijn met vakinhoudelijke verdieping aan. Uiteraard is er ruimte voor je eigen wensen. Hiervoor zet je je individueel keuzebudget in. Je bepaalt zelf hoe je dit inricht. Door e-learnings in de Kenonz Campuz of door extra klassikale trainingen. Kies je eigen verdieping!
Je hebt het opleidingstraject doorlopen, op verschillende afdelingen gewerkt en veel avonturen beleefd. Vanaf nu kun je als professional gedetacheerd worden via Kenonz of in rechtstreekse dienst treden bij één van onze opdrachtgevers in de publieke sector. Jij kiest je volgende avontuur!

Gaan we samen

Het avontuur aan?

Zie jij het Kenonz Traineeship ook als een kans om te investeren in je professionele en persoonlijke ontwikkeling? Laten we kennismaken! Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op en geven je graag meer informatie.

Traineeship formulier

Veelgestelde 
vragen

Wij hebben verschillende vakgroepen, dit is afhankelijk van het domein.

We starten in september en februari klassikaal met onze traineeships. Daarnaast is het ook mogelijk om tussentijds te starten met een traineeship bij Kenonz. Solliciteer daarom vandaag nog!

Na het traineeship van 2 jaar heb je je opleidingstraject doorlopen en heb je op verschillende afdelingen gewerkt. Dan is daar hét moment om als professional gedetacheerd te worden via Kenonz of in rechtstreekse dienst te komen bij een gemeente.

Je krijgt een arbeidsovereenkomst bij Kenonz en een uitgestippeld opleidingstraject. Het startsalaris varieert tussen € 2.100,- en € 2.600,- per maand op basis van 40 uur.

Een traineeship kenmerkt zich door de combinatie van werken, het doorlopen van een opleiding en kennismaken met verschillende facetten van je vakgebied. Bij een startersfunctie ligt de nadruk op het uitvoeren van je functie en je ontwikkelen in die betreffende rol.

Alle veelgestelde vragen
crosschevron-down
Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋 Kunnen we je helpen?