Bewust

Gaan we samen
het avontuur aan?

Geef je carrière een kick-start met het Kenonz Traineeship. Grenzen verleggen, leren door te doen, vallen en weer opstaan, alles uit jezelf halen en het belangrijkste; plezier hebben in wat je doet. Dat is het Kenonz Traineeship.

Gaan we samen
het avontuur aan?

Geef je carrière een kick-start met het Kenonz Traineeship. Grenzen verleggen, leren door te doen, vallen en weer opstaan, alles uit jezelf halen en het belangrijkste; plezier hebben in wat je doet. Dat is het Kenonz Traineeship.
Netwerk opbouwen
Persoonlijke ontwikkeling
Professionele begeleiding
Eigen opleidingstraject

Jouw traineeship bij de overheid of gemeente

 • Traineeship salaris €2.300,- tot €3.200,- op basis van 40 uur
 • Mogelijkheid tot een vast contract
 • Begeleiding in je professionele en persoonlijke ontwikkeling
 • Een uitgestippeld opleidingstraject, informele uitjes en legendarische borrels in het KENMIJ café
 • Leaseauto met tankpas
 • Onderdeel van een club met meer dan tien jaar ervaring en een goede naam in de markt
 • Toegang tot een professioneel netwerk met meer dan 500 enthousiaste collega’s
 • In twee avontuurlijke jaren van starter naar specialist

Start je carrière bij Kenonz

Start jouw avontuur bij Kenonz met het Kenonz Traineeship bij de overheid, gemeente, provincie of andere overheidsinstelling en bouw samen met ons aan een betere toekomst. Wij vinden jou als persoon belangrijk. Ook je ontwikkeling persoonlijke ontwikkeling, waar je van droomt, je ambities, of waar je onzeker van wordt. Vanaf je eerste dag in het Kenonz Traineeshiphoor je bij ons. Dat betekent dat je onderdeel bent van een jong, enthousiast maar vooral hecht team van collega’s. We belonen je voor je harde werk en zorgen voor begeleiding die bij je past. Je leert ons door en door kennen. En wij doen er alles aan om jou te leren kennen. Beloofd. Gaan we samen het avontuur aan? 

Wie is Kenonz?

Kenonz Detachering heeft meer dan 200 publieke opdrachtgevers zoals gemeenten, provincies, waterschappen, veiligheidsregio’s, omgevingsdiensten en de Rijksoverheid. We detacheren onze professionals, die verspreid zijn over het hele land, bij onze opdrachtgevers. Maar we zijn nog veel meer. Niet alleen op professioneel vlak leren we elkaar graag goed kennen. Samen sporten, borrelen, ontspannen doen we ook graag. Bij Kenonz kom je terecht in een hecht team van collega’s. We lopen graag voorop, zijn ambitieus, betrokken bij elkaar en serieus in wat we doen. Pas jij hier perfect tussen? Dat komt goed uit. We zijn namelijk doorlopend op zoek naar talentvolle starters zoals jij!

Kennismaken?

Onze
Traineeships

Zoek op functie

Een functie als bouwkundige, inkomensconsulent, milieukundige of wmo consulent? Mogelijkheden genoeg. Altijd een passend traineeship binnen jouw vakgebied. Vind de juiste vacature voor jouw traineeship bij de overheid!
Verder lezen

Zoek op vakgebied

Wij zijn actief in de vakgebieden finance, het sociaal domein, fysieke leefomgeving en civiele techniek. Tot slot bieden we juridische traineeships en traineeships op het gebied van duurzaamheid aan. In twee jaar van starter naar specialist in het vakgebied dat aansluit op jouw hbo- of wo studie. In welk vakgebied ga jij het avontuur aan?
Verder lezen

Zoek op gemeente

Ontdek alle traineeships per gemeente. In de meeste Nederlandse gemeentes kun je het Kenonz Traineeship in verschillende vakgebieden volgen. Elke gemeente heeft te maken met andere uitdagingen. Ook is er in elke gemeente behoefte aan jong talent zoals jij. 
Verder lezen

Zoek op provincie

Wil jij je bemoeien met de toekomst van de provincie waar je woont? Of waar je je fijn voelt? Zet jij graag alles op alles zodat de inwoners van jouw provincie een fijne plek hebben om te wonen, werken en ontspannen. Dat komt goed uit! Ook bij jou in de buurt hebben wij volop mogelijkheden.
Verder lezen

Heb jij: 

 • Recent (of bijna) een hbo- of wo opleiding afgerond?
 • 0-4 jaar werkervaring?
 • (bij voorkeur) werk- of stage-ervaring in de publieke sector?
 • Een flexibele, leergierige en ambitieuze instelling?

Wat houdt het traineeship in?

Wat is een traineeship bij de gemeente of een andere overheidsinstelling? Wat houdt het Kenonz Traineeship precies in? We vertellen het je graag. Het Kenonz Traineeship is ideaal om erachter te komen wat bij je past. Wat zijn je talenten, je ambities, je uitdagingen? Je groeit in twee jaar van een startersfunctie naar specialist in het vakgebied dat aansluit op je hbo- of wo studie. Bijvoorbeeld het vakgebied Finance, Sociaal Domein, Leefomgeving of Civiele techniek. Je doet tijdens je traineeship praktijkervaring op bij één of meerdere van onze opdrachtgevers aan uitdagende projecten. Je werkt bij een gemeente, omgevingsdienst, waterschap of provincie bij jou in de buurt, zoals in provincie Groningen, Friesland, Noord-Holland, Gelderland, Zuid-Holland. Je kan ook starten als trainee gericht op een specifieke functie, denk aan ons traineeship WMO Consulent, traineeship Jeugdconsulent of traineeship Inkomensconsulent

Vanaf dag één heb je veel verantwoordelijkheid. Je theoretische kennis breid je uit door het volgen van vakinhoudelijke trainingen en opleidingen. Dit maak je samen met ons, maar ook met je mede-trainees en professionals uit het werkveld, mee. We starten ieder jaar in maart en september klassikaal met een groep van ongeveer 50 trainees. Tussentijds starten is ook mogelijk. In korte tijd leer je ons, en wij elkaar, goed kennen. Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het succes van je traineeship, maar je doet het nooit alleen. Wij doen net zoveel voor jouw ontwikkeling als jijzelf. Wel zo eerlijk toch?

LEES VERDER

We leren je graag kennen! 

Zodra jij solliciteert voor het Kenonz Traineeship doen we er alles aan om je te leren kennen. We nemen telefonisch contact met je op en nodigen je uit voor een gesprek in ons KENMIJ-café. We luisteren naar jouw verhaal en vertellen je dat van ons. We geloven niet in assessments, wel in hoe jij in elkaar zit als persoon. Aan de hand van onze eigen KENMIJ-app krijgen we inzicht in wie je bent, je persoonlijkheid en kracht. Het Kenonz Traineeship start twee keer per jaar klassikaal, maar kan ook op ieder ander gewenst moment van het jaar voor jou van start gaan. Onderdelen die je dan gemist hebt haal je op een later moment in. Zie jij een nieuw avontuur in het werken bij de overheid? Kies voor het Kenonz Traineeship! 

LEES VERDER

Ken onze trainees

Wouter Wieringa

Junior jurist omgevingsrecht
Het traineeship van Kenonz zorgt ervoor dat ik mij op een goede manier zowel vakinhoudelijk als persoonlijk kan ontwikkelen.

Niels van Os

Inkomensconsulent
Kenonz voelt voor mij vertrouwd, is erg betrokken en biedt opleidingsmogelijkheden waardoor ik mijzelf kan blijven ontwikkelen. Daarbij is er een duidelijk plan voor mij gemaakt, een plan waar ik achter sta!

Traineeship 

Proces

Een goed begin is het halve werk. Er wacht een intensief onboarding programma op je waarbij je training krijgt in hoe een gemeente werkt. Hoe ga je om met weerstand, politieke sensitiviteit, hoe adviseer je krachtig en hoe profileer je jezelf in een nieuwe organisatie? Je gaat in gesprek met specialisten, woont een raadsvergadering bij en ervaart een levensechte onboarding door middel van vitual reality software. Plezier hebben is bij Kenonz van levensgroot belang en daarom zijn de, inmiddels geliefde en befaamde, introductiedagen een vast onderdeel van het onboarding programma. We leren elkaar kennen op een informele, ontspannen manier in een luxe herberg, kamperend in de Ardennen, uitwaaiend op de Waddeneilanden of tijdens een culturele citytrip.
Vanaf dag 1 ben jij als trainee onderdeel van Kenonz. We doen samen sportieve en ontspannen activiteiten en je hebt toegang tot al onze faciliteiten zoals de KENMIJ app en de Kenonz Campuz. Hier bekijk je onze maandelijkse videoupdate en volg je gratis trainingen. Ook ben je altijd van harte welkom in het KENMIJ-café!
Je volgt een hoog aangeschreven vakopleiding op academisch niveau met thema’s die aansluiten op jouw vakgebied. Ook bouwen we soms ons KENMIJ café om tot Gemeente Kenonz om praktijk casuïstiek te oefenen.
Start opdracht
. Je begint met werken bij één van onze opdrachtgevers. We kijken samen naar je dromen, ambities en voorkeuren. Samen vinden we een plek die bij je past.
Je wordt gekoppeld aan een persoonlijke buddy. Dit regelt je opdrachtgever, maar kan ook een senior collega vanuit Kenonz zijn die thuis is in jouw vakgebied. Sparren over een bepaald onderwerp of een vakinhoudelijke vraag? Je buddy staat voor je klaar. Daarnaast hebben we een speciale Kenonz coach die je op mentaal vlak bijstaat. Deze coach is tevens docent aan de Universiteit van Amsterdam. Hij coacht jou 1 op 1 en begeleidt de intervisie met je mede-trainees. Coaching en begeleiding altijd binnen handbereik!
Als trainee krijg je automatisch een deelnameverzoek tot een vakgroep binnen jouw vakgebied. Daarmee heb je direct toegang tot een groot en divers netwerk. Regelmatig komt deze groep professionals samen om verschillende casussen te behandelen door middel van intervisie. Je bent van harte welkom!
Ongeveer één keer per maand organiseren we, vaak op een vrijdagmiddag, een trainee terugkomdag. Standaard gevuld met een inhoudelijke training gericht op het bijspijkeren van vakkennis of relevante wetswijzigingen. Ook persoonlijke ontwikkeling is hier belangrijk. We sluiten de terugkomdag in Kenonz stijl af met bijvoorbeeld een borrel, etentje of sportactiviteit. Gezelligheid gegarandeerd.
We bieden je gedurende je traineeship een leerlijn met vakinhoudelijke verdieping aan. Uiteraard is er ruimte voor je eigen wensen. Hiervoor zet je je individueel keuzebudget in. Je bepaalt zelf hoe je dit inricht. Door e-learnings in de Kenonz Campuz of door extra klassikale trainingen. Kies je eigen verdieping!
Je hebt het opleidingstraject doorlopen, op verschillende afdelingen gewerkt en veel avonturen beleefd. Vanaf nu kun je als professional gedetacheerd worden via Kenonz of in rechtstreekse dienst treden bij één van onze opdrachtgevers in de publieke sector. Jij kiest je volgende avontuur!

Gaan we samen

Het avontuur aan?

Zie jij het Kenonz Traineeship ook als een kans om te investeren in je professionele en persoonlijke ontwikkeling? Laten we kennismaken! Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op en geven je graag meer informatie.

Traineeship formulier

Veelgestelde 
vragen

Wij hebben verschillende vakgroepen, dit is afhankelijk van het domein.

We starten in september en februari klassikaal met onze traineeships. Daarnaast is het ook mogelijk om tussentijds te starten met een traineeship bij Kenonz. Solliciteer daarom vandaag nog!

Na het traineeship van 2 jaar heb je je opleidingstraject doorlopen en heb je op verschillende afdelingen gewerkt. Dan is daar hét moment om als professional gedetacheerd te worden via Kenonz of in rechtstreekse dienst te komen bij een gemeente.

Je krijgt een arbeidsovereenkomst bij Kenonz en een uitgestippeld opleidingstraject. Het startsalaris varieert tussen € 2.100,- en € 2.600,- per maand op basis van 40 uur.

Een traineeship kenmerkt zich door de combinatie van werken, het doorlopen van een opleiding en kennismaken met verschillende facetten van je vakgebied. Bij een startersfunctie ligt de nadruk op het uitvoeren van je functie en je ontwikkelen in die betreffende rol.

Alle veelgestelde vragen
crosschevron-down
Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋 Kunnen we je helpen?