Trainee Inkomensconsulent bij de Gemeente

Ben jij enthousiast, gedreven en ambieer je een functie bij een gemeente? Je bent er voor de burger met schulden en voor het gezin met jeugdproblemen. Zo beoordeel je het recht op een bijstandsuitkering, onderzoek je fraudesignalen en beheer je een caseload. Je hebt een ondernemende instelling en werkt altijd klantgericht. Jouw kennis van het juridische kader (wet- en regelgeving) is uitstekend en altijd up-to-date. Op basis van de juiste juridische en sociale argumenten weet jij als inkomensconsulent een juiste beslissing te nemen over de al dan niet toekenning van de uitkering.

Afhankelijk van je achtergrond ga je gedurende een periode van ongeveer een jaar aan de slag bij één of twee opdrachtgevers uit het sociaal domein en doorloop je een maatwerk opleiding- en begeleidingstraject. Dit bestaat uit theorie (methodieken, wet- en regelgeving) als ook praktijk (werkplek, competenties, persoonlijke ontwikkeling). 

Wat zijn je werkzaamheden als Trainee Inkomensconsulent?

Wat zijn je werkzaamheden als inkomensconsulent? Je gaat de aanvragen voor uitkeringen behandelen op grond van de Participatie wet en andere inkomensregelingen. Je toetst op de rechtmatigheid en waar nodig maatregelen opleggen. Verder ontferm je je over het uitvoeren van heronderzoek. Daarnaast ben je verantwoordelijk om de uitkeringsgerechtigden te informeren over de wet- en regelgeving. Als laatste ga je ook nog eens bijdragen aan de fraudebestrijding.

Waarom een inkomensconsulent traineeship bij Kenonz?

Voor iedere trainee hebben wij een standaard opleidingsprogramma klaar staan. Daarnaast is het maatwerk, per trainee wordt bepaald welke opleiding en trainingen ter aanvulling op je kennis en competenties is. Daarbij wordt er niet alleen gekeken naar wat nu waardevol is maar waar je ook op lange termijn van kan profiteren. Zo heb je grotendeels zelf de regie over jouw ontwikkeling.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden onze trainees en collega’s verschillende faciliteiten zoals het gebruik maken van de KENMIJ App, het KENONZ intranet en de mogelijkheid tot een lease auto

 • In twee jaar tijd word je opgeleid van junior tot professional.
 • Je hebt de zekerheid van een vast inkomen
 • Een persoonlijk opleidings- en coachingstraject op maat
 • Een senior collega zal altijd voor je klaar staan om te begeleiden
 • Eens in de twee maanden wordt er een bijeenkomst georganiseerd alle trainees.
 • Werken op projectmatige opdracht in een dynamische omgeving bij verschillende gemeenten in de regio

Wat vragen wij van jou?

 • Tenminste een afgeronde HBO-opleiding in de richting van SJD, MWD, Rechten of vergelijkbaar
 • 0 tot 2 jaar professionele werkervaring 
 • Relevante stage-ervaring is een pre
 • Kennis van de wet- en regelgeving op het gebied van de Participatiewet en aanverwante regelgeving
 • Je bent in staat om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te verkrijgen
 • Je bent leergierig en ambitieus en ziet een traineeship als een kans om te investeren in je persoonlijke ontwikkeling
 • Je bent flexibel en beschouwt het als een uitdaging om voor verschillende opdrachtgevers te werken

Enthousiast?

Laat het ons dan weten! Je kan makkelijk en snel solliciteren. Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan het contactpersoon van het Traineeship Inkomensconsulent van Kenonz.

Aanmelden Traineeship