Bewust

Traineeship Milieukunde

Ben jij ambitieus en enthousiast om een allround milieukundige te worden? Het Kenonz Traineeship Milieukunde biedt je de mogelijkheid om aan verschillende projecten mee te werken en op meerdere terreinen je vaardigheden te ontwikkelen.

Daarnaast is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en aanvullende trainingen en cursussen waar jij behoefte aan hebt. Je bepaalt samen met je begeleider welke koers daar in gevaren wordt. Aanvullend worden er ook speciale trainee bijeenkomsten georganiseerd door Kenonz waar het delen van ervaringen en kennis voorop staat. Tijdens je traineeship geniet je van de voordelen van een vaste baan.

 

Trainee milieukunde bij de overheid 

Ons traineeship Milieukunde bij de overheid biedt mogelijkheden om binnen verschillende type overheden op diverse projecten mee te werken. Je wordt ondersteund door een senior en andere professionals uit het vak binnen elk project. Je brede blik en verantwoordelijkheidsgevoel zijn rollen die je op het lijf staan geschreven. Rollen die vragen om lef en samenwerking met alle betrokkenen. Daarnaast ben je flexibel en durf je risico’s te nemen. Samengevat: je hebt ambitie en leervermogen. 

Wat zijn je werkzaamheden als milieu adviseur? 

Wat zijn je werkzaamheden als milieuadviseur? Na het opdoen van kennis en theorie ga je als milieuadviseur aan de slag en word je verantwoordelijk voor het toetsen en beoordelen van complexe vergunningaanvragen, meldingen, ontheffingen en onderzoeken. Daarnaast word je in staat gesteld om adviezen, beoordelingen en beschikkingen op te stellen. 

Naast alle bovenstaande werkzaamheden ben je in staat om alles te overzien en tussentijds overleg te voeren en informeer je zowel internen als externen over producten, procedures en maatregelen.

Waarom een traineeship milieukunde bij Kenonz? 

Voor iedere trainee hebben wij een standaard opleidingsprogramma klaar staan. Echter houden wij niet van standaard. Wij begeleiden je graag in je persoonlijke ontwikkeling en trainingen of cursussen ter aanvulling van je kennis en competenties zijn altijd mogelijk. Maak het daarom altijd bespreekbaar met je begeleider en dan zorg je er samen voor dat je het juiste pad bewandelt. 

Wat bieden wij jou? 

Wij bieden onze trainees en collega’s verschillende faciliteiten zoals het gebruik maken van de KENMIJ App, het KENONZ intranet en de mogelijkheid tot een lease auto

 • In twee jaar tijd word je opgeleid van junior tot professional
 • Je hebt de zekerheid van een vast inkomen
 • Een persoonlijk opleiding- en coachingstraject op maat
 • Een senior collega zal altijd voor je klaar staan om te begeleiden
 • Eens in de twee maanden wordt er een bijeenkomst georganiseerd alle trainees
 • Werken op projectmatige opdrachten in een dynamische omgeving bij verschillende gemeenten in de regio

Wat vragen wij van jou? 

 • Een afgeronde hbo opleiding op het gebied van Milieukunde, Toegepaste Biologie, Dier- en Veehouderij of een soortgelijke richting
 • Affiniteit met het vak milieu
 • Uitstekende kennis van Nederlandse grammatica
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Flexibiliteit en leergierigheid.

Enthousiast? 

 

Laat het ons dan weten! Je kan makkelijk en snel solliciteren. Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan het contactpersoon van de Traineeship Milieukunde van Kenonz.

Start nu je 
traineeship

Begin met aanmelden

Ben jij enthousiast geworden en wil je graag meer weten over een traineeship bij de overheid en gemeente? Meld je makkelijk en snel aan voor het Kenonz Traineeship!

Nog overige vragen over de traineeship? Neem dan contact met ons op.

Traineeship formulier
crosschevron-down
Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋 Kunnen we je helpen?