Bewust

Blog directie in beeld

Geschreven door Gouke de Vries (algemeen directeur)

Kenonz is gestart als platte organisatie en is dit, na 10 jaar, nog steeds. Iedereen is bij ons even belangrijk en dit zal ook altijd zo blijven. Je krijgt de kans om je te ontwikkelen, doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Afgelopen jaren zijn wij als bedrijf gegroeid en hiermee ook onze directie. Inmiddels vorm ik met Janette, Melle en Alle de vierkoppige directie. Omdat zij doorgaans minder in beeld zijn, wil ik ze in deze blog graag in het zonnetje zetten.

Als we het over groeien en bloeien hebben is Janette (commercieel directeur) bij Kenonz een heel mooi voorbeeld. Ik kende Janette van korfbal, een talentvolle speelster die altijd wilde winnen. Met dit in mijn achterhoofd en haar vraag om eens mee te denken met een nieuwe uitdaging viel alles op zijn plek. Janette is gestart bij Kenonz als adviseur zorg en na 4 maanden heeft ze ook de rol als vestigingsmanager op zich genomen.

We groeiden als bedrijf en Janette groeide mee tot operationeel directeur. Inmiddels kan zij zich commercieel directeur van Kenonz noemen en zorgt ze voornamelijk voor de commerciële aansturing van het managementteam. Hiernaast houdt Janette zich bezig met de details van vraagstukken, taken en projecten. Ze denkt mee op zowel op operationeel als strategisch niveau en houdt het algehele overzicht over de organisatie, erg belangrijk in een groeiende organisatie!

Als commercieel directeur heb je een belangrijke rol in de organisatie, daarom is het erg belangrijk dat je af en toe tijd neemt voor ontspanning. Dit doet Janette dan ook graag op de Oostenrijkse pistes. Bij terugkomst moeten we het in vergaderingen nog wel een week zonder Janette haar stem doen, deze vergeet ze vaak in één van de Oostenrijkse skihutten.

Melle leerde ik kennen via mijn netwerk. Tijdens een rit in de skilift werd Melle zijn naam genoemd en omdat wij meer expertise zochten op de financiële administratie heb ik hem benaderd. Hij werkte destijds als accountant en kon onze financiële administratie een goede boost geven. Dankzij zijn kennis op het financiële vlak haalden wij elke audit. Hij heeft dan ook een belangrijke rol gespeeld in het verdere verloop van Kenonz en is per januari 2022 financieel directeur geworden.

Hij houdt de in- en uitstroom van onze financiën in de gaten, vertaalt cijfers op de juiste manier en weet hoe wij alle audits behalen. Verder deelt Melle graag alles over cijfers, als hij hier eenmaal over begint weet hij niet meer van ophouden!

Afgelopen jaar heeft Melle ook iets nieuws over zichzelf ontdekt. Hij kan namelijk heel goed model spelen voor onze inhouse fotograaf Ninja. Eerst was hij nog wat schuw voor de camera maar de laatste tijd heeft hij er enorm veel lol in. Hij heeft zelfs op Terschelling de maandelijkse update met mij opgenomen!

Ik leerde Alle, hoe verrassend ook, kennen via korfbal. Hij was voorzitter van KV Drachten en hiernaast werkzaam als facilitair manager bij een groot bedrijf. Om onze groei door te kunnen zetten hadden wij iemand nodig die in ons bedrijf het reilen en zeilen van de bedrijfsvoering in kaart kon brengen. Hier was Alle de uitgelezen persoon voor, kennis van zaken, loyaal en altijd aanwezig!

Met alle winden meegaan is niets voor Alle aangezien hij alles onderbouwd wil hebben, maar op zijn windsurfplank gaat hij wel met alle winden mee. Hij weet de juiste winden te vangen op het IJsselmeer en met een fris briesje door zijn haar steelt hij de show. Helaas heeft hij een tijd niet op zijn windsurfplank kunnen staan door een hernia. Ondanks zijn hernia konden wij altijd op hem rekenen en dit waardeer ik enorm aan Alle. Op zijn 45e verjaardag heeft zijn team hem een cadeau met een knipoog gegeven en gelukkig kon hij hier zelf ook om lachen.

In de breedste zin van het woord pakt Alle onze bedrijfsvoering op. Hij zorgt naast het faciliteren van ons intern personeel (samen met HR) voor de overige facilitaire zaken, de sturing van ons officemanagement en de marketingafdeling. Afgelopen jaar zijn Alle en ik met het marketingteam naar Ajax geweest. Nee, niet om de voetbalwedstrijd te kijken maar om te leren van hoe een grote club de marketing aanpakt. Met het lanceren van onze nieuwe huisstijl hebben wij zeker laten zien dat we hier iets van opgedaan hebben!

Binnen onze organisatie doet iedereen waar hij/zij goed in is en daar ben ik trots op. Het is ontzettend belangrijk dat je in een groeiende organisatie deze mensen aan boord hebt. Als ik deze collega’s niet om mij heen had zouden we niet staan waar we nu staan. Elke dag proberen ze de organisatie te verbeteren, want er is altijd ruimte voor verbetering. Maar met de inzet van deze collega’s en de positie van ons bedrijf ben ik ontzettend blij!

Onze directie staat als een huis en dit geeft mij de ruimte om de dingen te doen waar ik energie van krijg. Bijvoorbeeld netwerken en het binden en boeien van collega’s. Een mooi voorbeeld hiervan is dat ik in de maanden september tot en met januari één op één gesprekken met collega’s voer over de toekomst van Kenonz. Dit doen we op allerlei verschillende manieren zoals een aantal kilometers hardlopen, fietsen of abseilen. Ik vind het belangrijk dat meerdere mensen kunnen meedenken want Kenonz is van ons allemaal!

Wellicht ook interessant

ALLES BEKIJKEN
ALLES BEKIJKEN
chevron-down
Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋 Kunnen we je helpen?