Bewust

KEN communicatieadviseur Miranda Bethlehem

De 30-jarige altijd spontane en vriendelijke Miranda Bethlehem uit Wolvega vertelt waarom haar overstap naar Kenonz een van haar beste keuzes is geweest. Ze neemt ons mee op haar reis, waarbij ze de stappen die ze de afgelopen jaren heeft gezet en obstakels die ze heeft overwonnen, onder de loep neemt. Op dit moment werkt Miranda als junior communicatieadviseur bij Kenonz en houdt zich naast haar ook bezig met de communicatie van haar paardrijvereniging en de lokale toneelvereniging.

“Waar zie je jezelf over 10 jaar?” Een aantal jaren geleden riep ik dat ik in Wolvega zou wonen met een kat en een knalrode Alfa Romeo Mito voor de deur en dat ik nog steeds op dezelfde plek zou werken. Dat huis in Wolvega is er, de rode Mito ook en ik woon inmiddels samen met mijn vriend in onze twee katten. Inmiddels heb ik mijn eerste werkplek wel verlaten. En wat is dat een goede beslissing geweest!

En binnen de kortste keren was mijn werkplezier terug.

Miranda Bethlehem

Ik heb jaren bij mijn eerste werkgever gewerkt. Met veel plezier, totdat Corona om de hoek kwam kijken en we allemaal volledig vanuit huis moesten werken. Ik miste de zaken die zijdelings in het kantoor werden besproken over wat er speelt en ik miste het face to face contact. Ik verloor mijn werkplezier en stond gevoelsmatig stil, terwijl het communicatievak nou juist zo leuk is omdat het altijd in beweging is. Ik ben tijdelijk andere klussen gaan doen waarvoor ik wel naar het gemeentehuis mocht komen. En binnen de kortste keren was mijn werkplezier terug. Ik had blijkbaar behoefte aan verandering, vooruitgang en mensen om mij heen.

En toen... kwam Caroline Hornstra voorbij op LinkedIn. Kenonz zei mij toen nog niks. Op de website las ik: We ondersteunen je bij de stappen die je neemt en we zorgen er samen voor dat jij je kunt ontwikkelen op de manier die jou het beste past. Zo kun jij met veel plezier je werk doen en wij garanderen je een vast inkomen. Dus of je in verschillende keukens wilt kijken of wel wat ondersteuning kan gebruiken met solliciteren, van starter tot oude rot in het vak: voor iedereen kan het interessant zijn!’’ Dat klonk mij natuurlijk als muziek in de oren! Dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik contact opgenomen met Kenonz. En met succes!

Ik heb blijkbaar echt mensen om mij heen nodig. Dat maakte dat ik twijfelde om te gaan detacheren, omdat je collega's van Kenonz veelal niet meegaan naar de klus waar je naar wordt gedetacheerd. Gelukkig namen Caroline en Rutger deze twijfels gelijk weg toen ik het gesprek met hen aanging in het KENmij Café in Gorredijk. We kletsten moeiteloos een uur vol zonder dat het ons moeite kostte. En inmiddels ben ik er ook achter dat het contact met de collega's op kantoor net zo goed blijft als tijdens de kennismaking.

Mijn eerste klus via Kenonz vond ik superspannend. Kan ik wel aan de verwachtingen voldoen? Wat nou als ik niet met mijn collega's daar kan opschieten? Gelukkig viel dat allemaal reuze mee. Ik klikte gelijk met de collega's en kreeg direct het vertrouwen om dingen zelfstandig op te pakken en daardoor bleek ik nog tot meer in staat te zijn dan ik in eerste instantie dacht.

Dat hervonden zelfvertrouwen heeft ook privé een positieve uitwerking gehad. Naast mijn grote passie voor paardrijden ben ik gaan boksen. In het begin bakte ik er natuurlijk weinig van en voelde ik me vooral bezwaard dat degene die met mij moest sparren een makkelijke training had door mijn niveau. Maar dan zei de trainer: ‘Als je ermee stopt, zul je er nooit beter in worden’. En dat is natuurlijk ook zo. Inmiddels heb ik al een hele outfit aangeschaft, doe ik twee keer per week na de boks training er ook nog een uurtje kickboksen achteraan en ga ik uitdagingen sneller aan in plaats van uit de weg.

“Wat maakt dat je plezier hebt in je werk?” Bij elke opdracht heb ik een toegevoegde waarde. Ik kan mijn kennis en kunde inzetten en blijf mij door de variatie aan opdrachten constant ontwikkelen. Daarnaast doe ik veel nieuwe connecties op. Dit maakt dat ik weer uitkijk naar de volgende klus!

“Als mij wordt gevraagd waar ik nu werk?” Dan zeg ik bij Kenonz in Gorredijk. Een prachtig detacheringsbureau wat, ondanks dat je niet met elkaar in 1 kantoor werkt, heel persoonlijk is en waar de onderlinge betrokkenheid hoog is. Elk individu krijgt de mogelijkheden om zichzelf hier verder te ontwikkelen en daar sta ik als persoon helemaal achter!

Wellicht ook interessant

ALLES BEKIJKEN
ALLES BEKIJKEN
chevron-down
Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋 Kunnen we je helpen?