Bewust

'Tinder' voor de perfecte match!

Het vinden van de juiste kandidaat voor een vacature is iedere keer een uitdaging. Zeker in deze tijd vraagt dat continu om creativiteit en inventiviteit. Detacheerder Kenonz introduceert daarom de Kenonz-app die op een moderne laagdrempelige manier de competenties van een kandidaat in beeld brengt.

“Het lijkt een beetje op tinder”, lacht Gouke de Vries van Kenonz. “Je krijgt via de app vragen en je swipet naar links voor ja en naar rechts voor nee.” Na beantwoording van alle vragen is het resultaat niet alleen een duidelijk overzicht van iemands competenties, maar is er ook een beeld van iemands hobby’s, interesses, ambities en fitheid. “We kijken meer naar het heden dan naar het verleden. Wie ben jij op dit moment, wat kun je en wat wil je?” De app maakt gebruikt van bestaande en erkende persoonlijkheidstesten.

Voor Kenonz is de persoon van de kandidaat superbelangrijk. “Dat is een voorwaarde om een juiste match tot stand te brengen met een vacature.” De Vries ziet ook volop mogelijkheden om de app bij opdrachtgevers te gebruiken. “Als iedereen op een afdeling de app gebruikt, krijg je een goed beeld van de samenstelling van een afdeling. Daardoor weet je ook beter wat er nog mist en wat je eigenlijk zoekt. Ook dat helpt bij het vinden van de juiste match bij het invullen van een vacature.”

 

De krapte op de arbeidsmarkt vraagt volgens Kenonz voortdurend om innoverende en creatieve manieren. “Een cv is voor een kandidaat nog altijd een belangrijk verkoopdocument. Maar wij merken dat jongeren het lastig vinden om een goed cv op te stellen. Met deze nieuwe innovatieve app helpen wij hen zich goed te presenteren.”

Wellicht ook interessant

ALLES BEKIJKEN
ALLES BEKIJKEN
chevron-down
Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋 Kunnen we je helpen?