Bewust

Traineeships voor werkgevers

Met roots in het Friese Gorredijk is Kenonz detachering uitgegroeid tot een betrouwbare naam met landelijk meerdere vestigingen. We zijn trotste partner van ruim 200 publieke opdrachtgevers. We lopen graag voorop, zijn ambitieus, lokaal betrokken en serieus in wat we doen.

Ken onz

Onze noordelijke nuchterheid maakt afspraak bij ons écht afspraak. Onze betrokkenheid zorgt ervoor dat we onze specialisten en u als opdrachtgever goed leren kennen. In de kern zijn we, ondanks de gezonde groei van afgelopen jaren, niks veranderd. We geloven niet in persoonlijke targets of bonusstructuren. Wij stellen liever de mens centraal. Altijd een vast contactpersoon, transparant in wat we doen; het ervaren team van Kenonz gaat voor een lange termijn relatie met u als opdrachtgever.

Ken het 

Traineeship 

Inmiddels een bewezen succes; ons traject waarbij we hoogopgeleid talent uit de regio snel productief inzetbaar maken op functies die normaliter moeilijk vervulbaar zijn. Onze trainees groeien in twee jaar van starter naar specialist. Samen bouwen we aan een betere toekomst.

We bieden het Kenonz Traineeship in de volgende vakgebieden aan:

  • Leefomgeving
  • Duurzaamheid
  • Juridisch
  • Het Sociaal Domein
  • Finance
  • Civiele techniek

Ieder jaar in maart en september start het Kenonz Traineeship klassikaal. Ook in alle andere maanden is het mogelijk te starten met een trainee binnen uw organisatie. Klassikale lessen worden op een ander moment ingehaald.

LEES VERDER

Traineeship 

Proces

Kenonz heeft een exclusief partnerschap met een groot aantal relevante onderwijsinstellingen en studieverenigingen. We geven voorlichting om het imago van de publieke sector te verbeteren en bemiddelen (kosteloos) in stages en studentbijbanen. Nog voor ze de arbeidsmarkt betreden leren we nieuw talent kennen en maken we ze enthousiast voor de publieke sector.
We kijken verder dan het CV en selecteren vooral op persoonlijkheid en competenties. Via onze eigen KENMIJ app leren we nieuw talent goed kennen. Hiermee brengen we iemands persoonlijkheid in kaart op een eigentijdse manier die past bij de doelgroep.
Een goed begin is het halve werk. We hebben een intensief onboarding programma ontwikkeld waarbij we onze starters training geven in hoe een gemeente werkt, hoe ze om kunnen gaan met weerstand, politieke sensitiviteit, ze leren adviseren en hoe ze zichzelf kunnen profileren in een nieuwe organisatie. De trainees gaan in gesprek met specialisten, wonen een raadsvergadering bij en ervaren een levensechte onboarding bij een gemeente door middel van vitual reality software. Onderdeel van het onboarding programma zijn de introductiedagen waarbij de trainees elkaar op een informele manier leren kennen.
Gezamenlijk met onze partners vanuit het onderwijs verzorgen we een hoog aangeschreven vakopleiding op academisch niveau met thema’s die voorbereiden op het ambtenaarschap. Verschillende bestuurskundige thema’s en wet- en regelgeving komen aan bod. Later in het traject bieden we diverse vakinhoudelijke trainingen aan per vakgebied. Wegens concurrentiegevoeligheid lichten we de inhoud hiervan graag persoonlijk toe.
Dit is het moment waarop de trainee start bij de gemeente.
Het is belangrijk dat een trainee gekoppeld is aan iemand vanuit de opdrachtgever. Ook bieden we binnen Kenonz, in de vorm van ondersteuning van een senior collega, de nodige begeleiding aan. Daarnaast hebben we een speciale Kenonz coach die de trainees op mentaal vlak bijstaat. Persoonlijke ontwikkeling is hier het hoofdthema. Hij coacht de trainees 1 op 1 en begeleidt de intervisie met mede trainees.
Iedere trainee krijgt automatisch een deelnameverzoek tot een vakgroep binnen zijn of haar eigen vakgebied. Daarmee heeft de trainee direct toegang tot een groot en divers netwerk. Regelmatig komen deze groepen professionals samen om casuïstiek te behandelen.
Ongeveer één keer per maand organiseren we, vaak op een vrijdagmiddag, een trainee terugkomdag. Standaard gevuld met een inhoudelijke training gericht op het bijspijkeren van vakkennis of relevante wetswijzigingen. Ook persoonlijke ontwikkeling is hier belangrijk. We sluiten de terugkomdag in Kenonz stijl af met bijvoorbeeld een borrel, etentje of sportactiviteit. Gezelligheid gegarandeerd.
We bieden onze trainees vakinhoudelijke verdieping aan. Er is ruimte voor eigen wensen in de vorm van een individueel keuzebudget. Er kan gebruik gemaakt worden van e-learnings in de Kenonz Campuz of van extra klassikale trainingen.
Kenonz gaat voor de lange termijn samenwerking. Na de vooraf overeengekomen periode kunnen deelnemers van ons traineeprogramma kosteloos worden overgenomen wanneer die wens bestaat.

Elke organisatie is anders

Elke organisatie is anders. Het opleidingstraject waar uw organisatie behoefte aan heeft en de startdatum van de trainee passen we hierop aan. Daarnaast is het Kenonz Traineeship per vakgebied anders ingericht. Om maximaal te kunnen ontzorgen is het vooral maatwerk. We komen graag langs om hierover te vertellen.

Op zoek naar betrouwbare partij 


voor traineeships?  


Neem contact met ons op!
crosschevron-down
Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋 Kunnen we je helpen?