Traineeships voor werkgevers

Over KENONZ

Met de roots in het Friese Gorredijk is KENONZ detachering inmiddels uitgegroeid tot een betrouwbare naam met landelijk meerdere vestigingen. We zijn trotse partner van ruim 200 opdrachtgevers binnen de publieke sector als het gaat om werving en selectie, advies en opleidingen en het detacheren van onze specialisten.

Ondanks de groei die we doormaken, zijn we in de kern onveranderd gebleven: Ons noordelijke nuchterheid, waarbij we kandidaat en opdrachtgever écht leren kennen en altijd gaan voor de lange termijn relatie, maken dat bij ons afspraak ook echt afspraak is.

Geen stoelendans van contactpersonen, geen vreemde financiële constructies of verrassingen achteraf. Afspraak is afspraak, met een stabiel, ervaren en enthousiast team.

Ben je werkzoekende? Bekijk hier meer informatie over traineeships.

De ambtenaar van de toekomst

De problematiek waar de gemeente mee te maken heeft, is complexer dan ooit. Covid-19 en de daarmee samenhangende economische crisis. Indringende veranderingen wat betreft klimaat en milieu, met daarbij de intrede van de omgevingswet.

Daarnaast is er een financiële wildgroei in het sociaal domein, de digitale transitie en de zelfredzamer wordende burger.

We staan aan de vooravond van grote maatschappelijke veranderingen die onomkeerbaar zullen zijn. Dit vraagt om een nieuw type ambtenaar; De ambtenaar van de toekomst.

 

Samen perspectief bieden

Vanuit Kenonz geloven we dat we samen met gemeenten de maatschappelijke verantwoordelijkheid delen om talentvolle jongeren uit de regio juist nu tijdens de coronacrisis perspectief te bieden.

We willen tegen gaan dat jongeren werkloos raken, verhuizen uit de regio of uitstromen naar andere sectoren. Daarnaast willen we samen een bijdrage bieden als oplossing voor de (aanstaande) massa vergrijzing in gemeenteland.

Als we nu in actie komen is er nog een redelijke kennisoverdracht mogelijk voordat de ervaren, oude generatie de komende jaren uitstroomt.

 

Het KENONZ traineeship

KENONZ heeft de handen ineen geslagen met hogescholen en universiteiten, studieverenigingen, gerenommeerde opleiders en ons grote netwerk aan opdrachtgevers in de publieke sector.

Middels een gezamenlijke investering hebben we een uniek traject ontwikkeld waarbij we hoogopgeleid talent uit de regio snel productief inzetbaar maken op functies die normaliter moeilijk vervulbaar zijn; Het KENONZ Traineeship.

 

Opbouw Traineeship

 • Werving & selectie middels onze eigen KENMIJ-app: Wij selecteren kandidaten niet enkel op basis van een CV maar zetten ons eigen KENMIJ-app in waarbij we iemand leren kennen op basis van competenties en persoonlijkheid.
 • Tweemaal per jaar starten we met een intensief inwerktraject waarbij we deelnemende trainees breed opleiden op persoonlijke ontwikkeling, theoretische vakkennis en praktijksimulaties. De trainee start bij de opdrachtgever na positieve afronding van dit traject.
 • Iedere trainee is gekoppeld aan een ervaren vakspecialist vanuit KENONZ die wekelijkse begeleiding voor zijn of haar rekening neemt.
 • Middels de KENONZ academie verzorgen we maandelijkse terugkomdagen waarbij we trainees verder opleiden. Dit doen we o.a. door het verzorgen van bedrijfsbezoeken, intervisies met mede-trainees en trainingen door specialisten.
 • Na het succesvol doorlopen van ons traineeship, kunnen deelnemers kosteloos in dienst treden bij de opdrachtgever wanneer dit wenselijk is.

 

Wanneer starten de traineeships?

De volgende traineeships gaan in maart 2021 van start:

 • Consulent schuldhulpverlening
 • Consulent inkomen
 • Medewerker RO
 • Vergunningverlener bouw/milieu
 • Specialist GIS/GEO
 • Financieel adviseur

Naast bovenstaande traineeships gaan in september 2021 ook de volgende traineeships weer van start:

 • Specialist burgerzaken
 • Toezichthouder
 • Adviseur openbare orde en veiligheid
 • Consulent jeugd

 

Meer informatie over onze traineeships?

We vertellen graag in persoon hoe onze traineeships per vakgebied zijn ingericht en hoe het unieke opleidingstraject eruit ziet.

Er zit veel verschil in de gemeenten en publieke instellingen waarmee we samenwerken. Om uw organisatie maximaal te kunnen ontzorgen vraagt dit dan ook om maatwerk. Graag gaan we dan ook verder in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op met Bengt Belksma, Manager traineeships en talentontwikkeling, via bengt@kenonz.nl of bel 06 82969319