Vacatures‎ Fysieke leefomgeving

Ben jij werkzaam in het fysiek domein en in de ruimtelijke ordening? Wil jij meebouwen aan een mooiere stad, een beter milieu of de ruimtelijke omgeving? Bekijk dan eens onze uiteenlopende vacatures in het fysiek domein op het gebied van ruimtelijke ordening. Wij hebben verschillende vacatures op het gebied van: • Ruimtelijke ordening; • Gebiedsontwikkeling; • Milieu; • Volksverhuizing. Lees meer
88

24 - 32 uur, 32 - 36 uurHBO, WOProvincie Drenthe, Provincie Friesland, Provincie Groningen

Vergunningverlener WABO

Bekijk vacature

24 - 32 uur, 32 - 36 uurHBO, WOProvincie Drenthe, Provincie Friesland, Provincie Groningen

Stedenbouwkundige

Bekijk vacature

Projectleider Duurzaamheid

Bekijk vacature

32 - 36 uurHBOProvincie Noord-Holland

Senior Adviseur RO

Bekijk vacature

Provincie Drenthe

Vergunningverlener APV

Bekijk vacature

32 - 36 uurHBO, WOProvincie Friesland

Vergunningverlener APV

Bekijk vacature

24 - 32 uur, 32 - 36 uurHBO, WOProvincie Noord-Holland

Adviseur RO

Bekijk vacature

Provincie Flevoland

Regisseur Bestemmingsplan

Bekijk vacature

24 - 32 uur, 32 - 36 uur, 20 - 24 uurHBO, WOProvincie Friesland

Adviseur Ruimtelijke Ordening en Ontwikkeling

Bekijk vacature

36 - 40 uur, 32 - 36 uurHBO, WO

Junior projectleider aanpak kwetsbare panden

Bekijk vacature

Wat is ruimtelijke ordening?

Alles wat je ziet, voelt en ruikt valt onder de fysieke leefomgeving en ruimtelijke ordening. Dat zijn bijvoorbeeld gebouwen, parken, een schone lucht, sloten, bossen, vervoer, onze landbouw en de voedselkwaliteit. Het omvat een breed takenpakket gericht op de planning, ontwikkeling en inrichting, het beheer en het toezicht van het domein van een gemeente. Een compleet én complex plaatje kun je wel zeggen.

Wat valt er nog meer onder?

In de ruime zin van het woord vallen onder ‘ruimtelijke ordening’ ook aanverwante taken. Bijvoorbeeld brandveiligheid, Wabo, archeologie, de aanleg van breedband en glasvezel of het beheren van gegevens voor de BGT (Basisregistratie Grootschalige Topografie). In dit complexe speelveld liggen er genoeg uitdagingen en voor jou dus een mooie kans!

Binnen het fysiek domein en de ruimtelijke ordening staat Nederland voor grote uitdagingen op het gebied van de energietransitie en de invoering van de Omgevingswet. Ook zijn er ambitieuze plannen voor vernieuwing van de fysieke leefomgeving. Het realiseren van die ambities vraagt om nieuwe werkwijzen en andere manieren van samenwerken.

Wat ga je doen?

Jij wilt zo goed mogelijk inrichten en gebruik maken van de beschikbare ruimte van een gebied en zet jouw opgedane kennis en kunde in bij uiteenlopende opdrachten die betrekking hebben op de ruimtelijke ordening. Je hebt inzicht in hoe proces, vak inhoud en organisatie samenhangen in een bredere context dan jouw eigen werkterrein. Je vertaalt opgaven, programma’s en nieuw beleid op het terrein van het fysiek domein naar concrete projecten in de openbare ruimte, waarbij rekening wordt gehouden met andere maatschappelijke opgaven. In de ruimtelijke ordening werken mensen met veel vakkennis, beschikken ze over buitengewoon ruimtelijk inzicht en zijn ze punctueel.

Werken in de ruimtelijke ordening?

Wil jij bijdragen aan een mooier, veiliger en schoner Nederland? Zorg jij dat burgers kunnen leven en ondernemen in een ideale leefomgeving en voel jij je hierbij als een vis in het water? Bekijk dan onze vacatures als vergunningverlener, projectmedewerker, beleidsadviseur, of jurist. Lever met ons een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling en verbetering van de leefomgeving.

Ben jij net of bijna klaar met jouw opleiding Planologie of Rechten of heb je een andere studie gevolgd met betrekking tot de ruimtelijke ordening? Neem dan een kijkje bij onze traineeships en start jouw avontuurlijke carrière bij ons!

chevron-down
Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋 Kunnen we je helpen?