Bewust

Vacatures‎ Sociaal Domein

Heb jij passie voor het sociaal domein en ben je op zoek naar vacatures waarin jij het verschil kunt maken? Bekijk dan eens onze uiteenlopende vacatures in het sociaal domein. Wij hebben verschillende vacatures in het sociaal domein op het gebied van: • Werk; • Inkomen; • Jeugd; • Wmo. Lees meer
7

32 - 36 uurHBOProvincie Friesland

Consulent Inkomen (kwaliteit)

Bekijk vacature

32 - 36 uurHBO, WOProvincie Flevoland

Casemanager Jeugd

Bekijk vacature

32 - 36 uurHBOProvincie Noord-Holland

Consulent Inburgering

Bekijk vacature

20 - 24 uurHBO, WOProvincie Noord-Holland

Juridisch Adviseur

Bekijk vacature

24 - 32 uur, 32 - 36 uur, 20 - 24 uur, < 20 uurHBO, WOProvincie Drenthe

Allround beleidsmedewerker onderwijs

Bekijk vacature

24 - 32 uur, 32 - 36 uurHBO, WOProvincie Noord-Holland

Jeugd Consulent - Klantmanager

Bekijk vacature

32 - 36 uurHBOProvincie Overijssel

Jeugdconsulent

Bekijk vacature

24 - 32 uur, 32 - 36 uurMBO, HBO, WOProvincie Noord-Holland

Inkomensconsulent - Klantmanager

Bekijk vacature

24 - 32 uur, 32 - 36 uurWOProvincie Noord-Holland

Gedragswetenschapper

Bekijk vacature

24 - 32 uur, 32 - 36 uurHBO, WOProvincie Noord-Holland

Beleidsadviseur / medewerker Sociaal Domein

Bekijk vacature

Wat is het sociaal domein?

Het sociaal domein is een verzamelnaam voor alle inspanningen die de gemeente verricht rond werk, participatie en zelfredzaamheid, zorg en jeugd. Deze taken zijn vastgelegd in de wetten: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo 2015), de Participatiewet, Jeugdwet en Wet gemeentelijke schuldhulpverlening. Dat vraagt om een heel andere kijk op de sociale dienstverlening en op het ondersteunen van inwoners. In het sociaal domein heb jij te maken met zaken die burgers namelijk direct in hun leefsituatie raken.

Wat valt er nog meer onder?

In de ruime zin van het woord vallen onder ‘sociaal domein’ ook alle aanverwante taken. Bijvoorbeeld handhaving bij leerplicht, het voorkomen van vroegtijdig schoolverlaten, passend onderwijs, leerlingenvervoer, de reguliere en bijzondere bijstand, schuldhulpverlening en (jeugd)gezondheidzorg. Na de decentralisaties in 2015 liggen er nog genoeg uitdagingen in het sociaal domein dus vervelen zul je je niet!

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag met relevante politiek-bestuurlijke en maatschappelijke ontwikkelingen en vraagstukken. Het zoeken van verbinding met andere beleidsvelden en het creëren van draagvlak behoort dan ook zeker tot jouw takenpakket. In het sociaal domein weet jij om te gaan met tegengestelde belangen en zorg jij voor een toekomstbestendig sociaal domein. In het sociaal domein werken mensen met een groot sociaal hart, beschikken ze over een flinke dosis inlevingsvermogen en zijn ze communicatief erg sterk. Uiteindelijk werkt iedereen voor hetzelfde doel namelijk: een zelfredzame samenleving.

Werken in het sociaal domein?

Ambieer je een functie in het sociaal domein als gebiedsteammedewerker, beleidsmedewerker, juridisch adviseur of contractmanager? Bekijk dan onze vacatures en lever met ons een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van verschillende organisaties. Zit jouw gewenste vacature er niet tussen? Neem dan contact met ons op voor eventuele andere mogelijkheden.

Ben jij net of bijna klaar met jouw opleiding in de richting van sociaal domein? Neem dan een kijkje bij onze traineeships en start jouw avontuurlijke carrière bij ons!

chevron-down
Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋 Kunnen we je helpen?