Bewust

Intercollegiale doorlening

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een medewerker zijn blik wil verruimen. Bijvoorbeeld omdat hij al lang in dezelfde functie zit en toe is aan iets nieuws, om kennis en ervaring van de ene afdeling over te brengen op de andere of gewoon om ervaring op te doen in een nieuw werkveld.

Met collegiale doorlening blijft de medewerker in dienst van organisatie A, terwijl hij werkt bij organisatie B. Kenonz heeft een groot netwerk in verschillende branches. Doordat we weten wat er binnen de verschillende organisaties speelt, kunnen we de match maken tussen de vraag vanuit organisatie A en het aanbod vanuit organisatie B.

Er zijn mooie voorbeelden te geven van medewerkers die, na bemiddeling door Kenonz, na een uitstapje bij een andere organisatie weer supergemotiveerd terugkeren bij de eigen organisatie. Het kijkje in de andere keuken zou ook kunnen leiden tot een overstap naar een andere werkgever, wat in sommige gevallen zelfs een goede oplossing kan zijn. Van groot belang hierin is om de communicatie open te hebben en verwachtingen helder, zodat alle betrokken partijen een goed gevoel overhouden aan de doorlening.

Intercollegiale doorlening helpt een organisatie met de mobiliteit van werknemers en het gemotiveerd houden van werknemers. Voor werknemers is het een mooie kans om nieuwe ervaringen op te doen met behoudt van de zekerheden bij de eigen organisatie en voor organisaties kan het lucht geven of ruimte bieden aan ontwikkeling van het eigen personeel.

Op zoek naar betrouwbare partij 


voor intercollegiale doorlening? 


Neem contact met ons op!
crosschevron-down
Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋 Kunnen we je helpen?