Intercollegiale doorlening

Iedere organisatie kent ze wel, medewerkers die ook wel eens bij een ander in de keuken willen kijken. Dat kan met intercollegiale doorlening, waarbij een medewerker in samenwerking met de werkgever tijdelijk bij een andere organisatie gaat werken.

Er kunnen veel redenen zijn waarom een medewerker zijn blik wil verruimen. Bijvoorbeeld omdat hij al lang in dezelfde functie zit, wel eens toe is aan een frisse nieuwe omgeving of om ervaring op te doen in een nieuw werkveld.

Met collegiale doorlening blijft de medewerker in dienst van organisatie A, terwijl hij werkt bij organisatie B.

We hebben mooie voorbeelden van medewerkers die na een uitstapje bij een andere organisatie weer supergemotiveerd terugkeren bij de eigen organisatie. Maar het kijkje in de andere keuken kan ook leiden tot een overstap naar een andere werkgever, waaraan alle betrokken partijen een goed gevoel overhouden.

Intercollegiale doorlening helpt een organisatie met de mobiliteit van werknemers en het gemotiveerd houden van werknemers.  Voor werknemers is het een mooie kans om nieuwe ervaringen op te doen met behoudt van de zekerheden bij de eigen organisatie.

Intercollegiale doorlening via Kenonz, waarom?

Kenonz beschikt over een groot netwerk bij lokale en provinciale overheden, in zorgorganisaties en bij woningcorporaties. Daardoor is er een grote kans dat Kenonz er in slaagt een alternatieve werkplek voor een medewerker te vinden.

En mocht de werknemer het in de andere keuken heel leuk vinden, dan helpt Kenonz graag bij het opvullen van de opengevallen plek.